Förlust försämrade Bjärnums kvalchanser

Sport Det ser ut som att kvalchansen till fyran försvann för Bjärnum då de föll hemma mot Svalöv med 1-5. Matchen var avgjord redan i paus då sydvästskåningarna ledde med 3-0.
Sport • Publicerad 9 september 2018 • Uppdaterad 15 december 2021
Svalövs var steget före Bjärnum på Sparbanksvallen. Här tar Robin Sääski bollen av hemmalagets Josimar. FOTO; JAN RYDÉN

– Obegripligt att vi släppt in tio mål på de två senaste matcherna, säger Bjärnumstränaren Martin Olofsson vars lag på de 16 föregående matcherna i den mellersta femman bara åkt på 13 baklängesmål.

Bjärnum hängde dock bra med i början av matchen. De kunde tagit ledningen efter en kvart då Noah Nilsson slog ett inlägg till Josimar som fick se sitt skott gå stolpen.

Gästerna tog sen över matchen och avgjorde densamma under halvlekens sista kvart. Det började med att Niklas Nielsen blev fälld i den 29:e minuten. Han slog själv frisparken som gick via muren och ställde Bjärnumsmålvakten André Lundström.

Nielsen hade minuten senare ett nytt hårt skott som dock rammade ribban. Henrik Albäck och Philip Persson ökade på till 3-0 minuterna innan paus.

– Vi pratade sedan i paus att vi måste bli mer cyniska, säger Olofsson.

Men matchbilden förändrades inte nämnvärt utan Svalöv kunde gå fram till 5-0 efter nya mål av Philip Persson och Lucas Nilsson. I slutet fick Bjärnum ett tröstmål genom Emil Svensson.

– Det här var en riktig näsbränna för oss, menar Martin Olofsson.

– Jag vill inte lasta målvakt eller försvar för de stora siffrorna. Får man inte offensiven att funka blir det så här. Svalöv var visserligen bättre än oss men man ska inte falla igenom så här.

Linus Askevik, närmast från Hässleholms IF:s juniorlag, gjorde sin debut för Bjärnum. Han svarade för en bra insats men fick utgå i den andra halvleken på grund av skada.

Olofsson var annars mest nöjd med Andreas Jönsson.

– En spelare som är tacksam för en tränare att ha. Han kan spela på alla positioner som ytterback, mittback eller mittfältare och gör det alltid bra.

Förlusten betyder att kvalchanserna minskade betydligt för Bjärnum. Då Snogeröd vann sin match är det nu med fyra matcher kvar sex poäng upp till tredjeplatsen.