Sandra Adolfsson i kamp med KDFF:s stabila mittback Sif Atladottir. Foto: STEFAN SANDSTRÖM
Clara Markstedt fortsätter att göra mål för sitt Vittsjö.FOTO: STEFAN SANDSTRÖM/ARKIV

Vittsjö spurtade för sent och KDFF vann derbyt

En usel första halvlek av hemmalaget men en betydligt bättre andra. Denna kompott räckte bara till en uddamålsförlust för Vittsjö i
derbyt mot Kristianstads DFF.
– Bara att gratulera Kristianstad till segern, menade Vittsjötränaren Matt Ross efter 2–1 till gästerna.
– Vi hade förstås varit nöjda om vi fått 2–2 i den här matchen.

Med sex raka derbyn utan att ha besegrat Vittsjö var det gästerna som satte högsta fart i matchen.
Understödda av sin starka trebackslinje med Mia Carlsson, Sif Atladottir och Therese Ivarsson fick gästerna ett litet grepp om inledningen dock utan att skapa några farligare chanser.
I den elfte minuten förändrades läget dock radikalt när Ogonna Chukwudi drogs ner av Vittsjös landslagsback Sandra Adolfsson. En så kallad ”soft penalty” tyckte nog många men Therese Ivarsson stegade fram och sköt 0–1 hur säkert som helst.
Adolfsson som fanns med när Sverige tog sig till VM i Frankrike i veckan såg märkligt skakig ut under de inledande 45 minuterna.
I den 42:a minuten förlorade också Adolfsson en närkamp vid den egna förlänga mållinjen mot Chukwudi. KDFF-spelaren skickade bollen in till Rita Chikwelu som gjorde psykologiskt viktiga 0–2.
– Shape and disciplin, efterlyste Matt Ross från sidlinjen och detta kom också att bli ledord efter pausen.
Ross disponerade om laget, flyttade upp Sandra Adolfsson på mitten och i denna nygamla roll trivdes landslagsbacken plötsligt perfekt.
Vittsjö började vinna närkamper och bollar och när Ross kastade in både Ebba Hed och Tiffany Cameron blev trycket under en kvart ganska kraftigt mot KDFF-försvaret.
1–2 kom också i den 69:e minuten när Adolfsson hittade danskan Sofie Junge Pedersen som skickade bollen till Clara Markstedt och ställningen var 1–2
Det var också Markstedt som flera gånger var på vippen att rycka sig loss ett par gånger och möjligen kunde räddat en poäng till hemmalaget.
– Tyckte att vi var illa ute under tio minuter men sedan hämtade vi oss igen, förklarade en mycket nöjd KDFF-tränare, Elisabet ”Beta” Gunnarsdottir.
– Vi vinner rättvist och nu har vi fått ett rejält grepp on topp fyra i den allsvenska tabellen.