Annons

Deppigt hos Miljöpartiet

Hässleholm • Publicerad 10 september 2018 • Uppdaterad 14 december 2021
Stämningen var dyster på Miljöpartiets valvaka i Hässleholm när siffrorna började ramla in på kvällen.
Stämningen var dyster på Miljöpartiets valvaka i Hässleholm när siffrorna började ramla in på kvällen.

‑ Som jag har sagt under hela valrörelsen har den varit glädjefull i Hässleholm. Även de som inte håller med oss har bemött oss med respekt och glädje och det känns mycket bra, säger Dolores Öhman, första namn på partiets kommunlista.

I vallokalen på Åkaregatan var stämningen dämpad, minst sagt, vär valresultaten från landets valdistrikt började rulla fram på tv-skärmen.

Annons

Även om många varit medvetna om att partiet har jobbat i motvind länge fanns förhoppningen att klimatfrågan, som seglade upp i samband med bränder och torka i somras, skulle lyfta partiet.

‑ Jag hoppas att vi får behålla våra platser. Jag är orolig för den främlingsfientlighet som breder ut sig och som det pratas om i allt större grupper. Vi kunde inte göra mycket mer än det vi gjorde i valrörelsen. Nu ska vi utvärdera resultatet, säger Dolores Öhman.

Stefan OlofsonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons