Döms för slag mot ex-sambo

HÄSSLEHOLM Ord stod mot ord och bevisningen var knapp. Men tingsrätten valde att tro på kvinnans berättelse, och dömer hennes tidigare sambo för misshandel.

Kvinnan hade anmält sin före detta sambo för två fall av misshandel, och hade vid tillfällena fotograferat sina skador. Mannen å sin sida nekade till att han ens varit i bostaden under de påstådda tillfällena.
Vidare framhöll han att kvinnans anmälan skulle vara ett resultat av svartsjuka. Att svartsjuka gjorde att förhållandet tog slut och att hon anmält honom med påhittade uppgifter just för att det tog slut.
Kvinnan tillbakavisade uppgifterna om att det skulle röra sig om svartsjuka. Anledningen till att anmälan dröjt tills förhållandet tagit slut var att hon var rädd att det skulle hända mer om hon anmälde.

Misshandeln ägde rum i mitten av maj i fjol, och anmäldes i juli. Vid det första tillfället ska mannen ha slagit kvinnan i huvudet med en stekspade av plast för att hon tyckte att han skulle hjälpa till med matlagningen.
När de tre dagar senare satt och tittade på tv tillsammans ska mannen ha tagit ett hårt grepp kring hennes arm, och sedan puttat in henne i dörren till hennes döttrars rum.
Mannen har uppgett att han båda de berörda dagarna var hos en vän och kom hem först vid 22-tiden, och att han inte känner till de incidenter som ex-sambon berättat om.

Tingsrätten bedömer båda parterna som trovärdiga, men med stöd i bilderna på skadorna väljer man att tro på kvinnans version. Även om man i sin dom skriver att det utifrån fotografierna inte går att dra några bestämda slutsatser om hur skadorna tillkommit.
Rätten dömer mannen till 50 timmars samhällstjänst, och utöver det ska han betala 7 000 kronor i kränkningsersättning till kvinnan.

Dagens fråga

Har du kvar dina gamla skolkataloger?

Loading ... Loading ...