Annons

Pan-Kristianstad fick jobba hårt

Sport • Publicerad 11 september 2018 • Uppdaterad 29 november 2021

Kristianstadsklubben fick dock jobba hårt för segern i år. Pan var bara sex och en halv minuter före tvåan Lunds OK vilket är en liten marginal om man betänker att loppets totaltid är runt 16 timmar.

På tredje plats kom FK Göingarna som var 22 minuter efter segrarna. Dessa tre lag får springa i A-gruppen även nästa år.

Annons

Helsingborgs SOK vann grupp B i fjol men åkte nu ut direkt. Det andra hållet gick Skåneslättens OL som är tillbaka nästa år i högsta gruppen.

Hjärnarps OL vann grupp C före FK Boken och Tormestorps IF. De förstnämnda ersätter OK Kontinent i B-gruppen medan Hässleholms OK och Hästveda OK flyttas ner i grupp D.

Den senare gruppen vanns av FK Åsen för OK Gynge. Båda dessa tävlar nästa år i C-gruppen. OK Tyringe är kvar i grupp D efter sin fjärdeplats medan Frosta OK och OK Torfinn flyttas ner till grupp E. Bjärnumsklubben fick lämna återbud då de inte kunde mönstra fullt lag. Nya i grupp D till nästa år blir Eslövs FK och Simrishamns FK

Det var för övrigt gott om orienterare på Nävlingeåsen och Kalvaboda där tävlingscentrumet låg. Runt 1100 löpare letade skärmar under den 80-årsjubilerande fyrklubbsorienteringen.

Det blev individuella segrar för Göingarnas Johanna Nilsson och Tuva Selin i grupp A i mellan respektive kort distans för damer.

I grupp C vann Bokens Håkan Palm den korta distansen bland herrarna. Tormestorps Ellen Reimer vann lång och Eva Persson mellan medan Hässleholms Linnea Rydlund segrade på den korta distansen i damklassen.

Torfinns Urban Arnesson var snabbast på herrarnas korta distans i grupp D vilket även Gynges Eva Andreasson var i damernas.

I H12 vann Tormestorps Arvid Falkstrand medan Klara Palm, Boken, vann i D10.

Jan RydénSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons