Foto: Paxxo

Paxxo investerar i hamnen och nyanställer

Malmö Malmöbaserade företaget Paxxo nyanställer minst fem personer i sin anläggning. Bolaget, som tillverkar miljövänliga sopsäckar, ska bygga ut sin produktionsanläggning i Östra hamnen för 50 miljoner kronor.

Familjeföretaget Paxxo som startades för 38 år sedan  i Malmö tillverkar sopsäckar i plast som ska vara extremt tunna och starka. Sopsäckarna används bland annat på hotell, restauranger och i livsmedelsproduktion. Systemet sparar cirka 70 procent plast jämfört med traditionella sopsäckar.

En ständigt ökande efterfrågan på miljövänlig avfallshantering gör att företaget investerar 50 miljoner kronor i sin produktionsanläggning  i Östra hamnen. Samtidigt rekryteras minst fem nya medarbetare till det Malmöbaserade familjeföretaget.

Paxxos system för avfallshantering säljs över hela världen och bolaget är världsledande i flera avfallssegment – bland annat används säckarna i 35 000 reningsverk runt om i världen.

– Det här är den största satsningen vi gjort i företagets historia. Vi får en rejält större produktionskapacitet och plats att expandera ytterligare många år framöver. Vi ser en ökad efterfrågan i många segment, men kanske framför allt inom livsmedelsproduktion och restaurang, säger Henrik Péters, vd för Paxxo i ett pressmeddelande.

Paxxos lösning bygger på ett ställ som laddas med en säckkassett där 110 m säck packats ner. Med några enkla handgrepp byts säckarna på ett hygieniskt och miljövänligt sätt. Principen påminner om att stoppa korv och gör att ingen onödig plast används. Detta gör attt upp till 70 procent plast kan sparas jämfört med vanliga säckar. Plasten som säcken tillverkas av är extremt tunn och stark, vilket minskar risken för läckage.

Bolaget grundades i Malmö 1980 och har även dotterbolag i USA. Företaget har i dag 40 anställda i Malmö.

×