Fälld skyllde på polska grannar

RÖKE En man från Örkelljunga kommun fälls för fortkörning av Hässleholms tingsrätt. Mannen passerade en av fartkamerorna i Röke förra våren. Bilen framfördes i 68 km/h på 60-väg.

En enig tingsrätt fäller mannen, och skriver i domen att bilden från fartkameran är tydlig, och att vid en jämförelse med körkorts- och passfoton är likheten ”så påfallande att det går att utesluta möjligheten att det skulle vara en annan person som fotograferats vid gärningstillfället”.
Mannen nekar däremot till att ha kört bilen, och tycker inte att bilden som togs på föraren har minsta likhet med honom. I stället skyller han på någon av de fyra, fem polska byggarbetare som var grannar till han och hans sambo och som ibland lånade bilen.
Tingsrätten dömer mannen till 1 500 kronor i böter.

Dagens fråga

Har du tagit fram vinterskorna?

Loading ... Loading ...