Frias: kan ha varit bror eller far

MALA

En 22-årig man från Kristianstads kommun frias från anklagelsen om fortkörning på väg 117 vid Mala. Att bilen framförts i 116 km/h på en 80-väg råder det ingen tvekan om, men på fartkamerabilderna går det inte med säkerhet att fastställa om det var den utpekade mannen, hans bror eller hans far som körde bilen. Trion var ute på en resa en höstkväll i fjol, och enligt den nu friade mannen bytte de tre av varandra ganska ofta. Därför kan han inte svara på vem som körde bilen förbi fartkameran.
Åklagaren yrkade på böter om 4 000 kronor för förseelsen, men eftersom tingsrätten inte med visshet kan peka ut mannen går han i stället fri.

Torsten Karlson gräver i tidningsarkivet.

Dagens fråga

Är du rädd för att det ska börja brinna hemma?

Loading ... Loading ...