Alla röster räknade i kommunvalet
Det enda som möjligtvis skulle kunna ändra på mandatfördelningen är 19 röster som valnämnden förklarat som ogiltiga.
– En enda röst kan vända hela valet, men jag kan inte svara på om det är nära att någonting ändras här, säger valnämndens ordförande Christer Caesar (KD).
Det finns ett par fall där röster som först underkänns av kommunens rösträknare blir giltiga när de räknas hos länsstyrelsen. Till exempel gäller det om någon stoppat ner två valsedlar för samma parti i ett valkuvert, en valsedel där den som röstat strukit över en kandidat eller en valsedel med två personkryss.
– Vi får inte godkänna de röster där det till exempel lagts två sedlar i samma kuvert, för samma parti, men länsstyrelsen gör det, förklarar Christer Caesar.
Länsstyrelsen som nu är igång och kontrollräknar ska presentera ett slutligt resultat senast på lördag.
Lokalt har de senaste dagarna ytterligare 682 röster till Hässleholms kommunfullmäktige godkänts, vilket är detsamma som två procent.
Dessa utlandsröster, förtidsröster och röster inlämnade i andra kommuner skiljer sig på flera punkter ganska markant från övrigas politiska inställning:
Socialdemokraterna har i gruppen ett massivt stöd med 28,2 procent av rösterna, medan Moderaterna har 19,9 och Sverigedemokraterna bara 15,8 procent.
I valet till riksdagen har totalt 880 röster från kommuninvånarna räknats i efterhand, och även här syns vissa skillnader.
Christer Caesar är inte förvånad:
– Många av dessa röster är från utlandet och utlandssvenskar har inte alltid följt trenden här i Sverige.
Utlandssvenskar får bara rösta i valet till Sveriges riksdag – medan å andra sidan invandrare som inte är svenska medborgare men varit folkbokförda i landet i minst tre år får rösta i kommun- och landstingsval.
Så här fördelar sig mandaten i fullmäktige:
Sverigedemokraterna: 16
Socialdemokraterna: 15
Moderaterna: 10
Centerpartiet: 5
Kristdemokraterna: 4
Folkets väl: 4
Liberalerna: 3
Vänsterpartiet: 2
Miljöpartiet: 2
Totalt: 61 mandat