Annons

Grotesco vann Guldrosen i Berlin

Kultur och Nöje Guldrosen, eller Rose d\'Or, är ett av den europeiska tv-branschens finaste pris. I år togs rosen i kategorin Comedy hem av SVT och Grotesco: Flyktingkrisen – en musikal.
Publicerad 13 september 2018 • Uppdaterad 13 december 2021
Grotescogänget. På bilden från vänster:  Emma Molin, Hanna Dorsin, Per Andersson, Emma Peters, Henrik Dorsin, regissören Anna Vnuk, Jonas Kahnlund och Rikard Ulvshammar.
Grotescogänget. På bilden från vänster: Emma Molin, Hanna Dorsin, Per Andersson, Emma Peters, Henrik Dorsin, regissören Anna Vnuk, Jonas Kahnlund och Rikard Ulvshammar.

Grotesco: Flyktingkrisen – en musikal är den första delen av serien Grotescos sju underverk och är en satirisk skildrin av flyktingkrisen hösten 2015 och de politiska och samhälleliga omvälvningar som följde av den.

– Vi är så glada och stolta att Grotesco fått en så tung internationell utmärkelse. Grotescogänget har en unik förmåga att träffsäkert skämta kring såväl det aktuella och allvarliga som det vardagligt absurda. Vi är otroligt glada att få jobba tillsammans med dem, säger Lena Glaser, Programdirektör på SVT i ett pressmeddelande.

Annons

Serien är producerad för SVT av FLX och van i konkurrens med program från Storbritannien, Belgien och Tyskland.

Sedan Guldrosen etablerades 1961 har Sveriges Television tagit hem den fem gånger. De tidigare är Kaskad från 1962, N.S.V.I.P.'s/Not so very important people från 1973, Helt apropå-gängets The Prize från 1987 och Eurovision Song Contest 2016.

Ralph BretzerSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons