Bluefoxes ordförande Linus Kristoffersson tror på många nya medlemmar. Foto: TOMAS GUSTAVSSON/ARKIV

Bluefoxes – mer än bara en supporterklubb Ordförande tror på rekordmånga medlemmar

Mitt under brinnande Tyringekris förra säsongen fick klubbens supporterklubb, Bluefoxes, ett 60-tal nya medlemmar.
När säsongen nu kör igång känner ordförande Linus Kristoffersson en fortsatt medvind när det gäller intresset för klubben.

– Rekordet för antalet medlemmar är från 2002 när supporterklubben nådde 250 personer men jag tror att vi mycket väl kan närma oss den siffran i vinter, förklarar Kristoffersson.
– Vi var 227 medlemmar under förra säsongen och redan nu har 175 betalat för den kommande.
Linus Kristoffersson, som suttit som ordförande i Bluefoxes i en handfull år, menar också att det är viktigt att man kan hjälpa klubben med så mycket praktiskt arbete som möjligt.

– Den här försäsongen har vi exempelvis samlat in möbler, inklusive tv och annat, till två hela lägenheter för nya spelare och vi har dessutom ställt upp som flytthjälp när andra spelare flyttat ner till Tyringe och Hässleholm, berättar Bluefoxes ordförande.
– Ett soffbord här och lite andra möbler där – så jag tror nog att vi möblerat två kompletta lägenheter för kanske 1 500 kronor.
Från Kristofferssons sida står det också klart att det varit betydligt lättare att arbeta och hjälpa till sedan den nya styrelsen i klubben trädde till vid jultid förra året.
– Samarbetet med personer som Jörgen (Persson), Filip (Steensbjerre) och Johannes (Strömberg) går helt galant och vi känner också att vi får en del tillbaka.
Efter SHL-matcherna i Tyrs Hov med Malmö och Rögle inblandade kom exempelvis ordförande Jörgen Persson med en överraskning till supporterklubben.
– Han fixade signerade matchtröjor från Malmö och Rögle vilka nu pryder klubblokalen och det är klart att sådana gester blir mycket uppskattade av medlemmarna.
Vilket alltså tyder på ett givande och tagande mellan Tyringestyrelse och supporterklubb.
– Vi vet ju hur mycket arbete som skall utföras av ideella krafter inom klubben och då är det klart att vi också hjälper till.

Men det är förstås under A-lagsmatcherna som Bluefoxes har en annan viktig uppgift.
– Vi vill ju stötta laget på alla sätt och det var positivt att när vi nu ordnar bussresa till premiären i Kristianstad så blev denna fulltecknad (50 personer) väldigt snabbt.

Hur mycket stöd från läktaren tror du att Tyringe kan få i Kristianstad?
– Minst ett par hundra personer men det kan också bli fler, tror Kristoffersson.

Din känsla inför den här säsongen?
– Tror att det kan bli stabilare än vad vi sett tidigare även om inledningsprogrammets första sju omgångar är ruggigt svåra, menar Bluefoxes-ordförande.
– Men kan man plocka med sig en handfull poäng i september så har man sedan en bra grund att stå på.