Annons

Han vill bli kommunalråd i Osby

OSBY Centerpartiet tackade nej till Socialdemokraternas invit.
Osby • Publicerad 14 september 2018 • Uppdaterad 15 december 2021
Niklas Larsson (C) blir som väntat ny ordförande i kommunstyrelsen efter beslut i kommunfullmäktige. 	       Foto: arkiv
Niklas Larsson (C) blir som väntat ny ordförande i kommunstyrelsen efter beslut i kommunfullmäktige. Foto: arkiv

Larsson stod på andra plats på Centerpartiets valsedel till riksdagen i Skåne norra och östra, som fick ett mandat till riksdagen. Eftersom han inte fick ihop tillräckligt med kryss för att ta sig förbi toppnamnet Sofia Nilsson, Broby, (Larsson fick tredje flest kryss efter Nilsson och Kristina Yngwe) är det nu klart att han kommer att ägna sig helt åt kommunal politik den kommande mandatperioden.

Och Larssons målsättning är tydlig: Han vill bli kommunalråd.

Annons

– Jag är kommunalrådskandidat, partiet avser föra fram mig som kandidat till posten, säger han.

– Centerpartiet är det största partiet i den största minoriteten i Osby kommun, säger han och syftar på att alliansblocket (C, M, KD, L) var det block som fick flest mandat i kommunfullmäktige.

Så du vill leda ett minoritetsstyre med C, M, KD och L?

– Vi vill ha ett samstyre med alliansen.

Enligt Larsson har Centerpartiet fått en invit av Socialdemokraterna, men på ett styrelsemöte på onsdagskvällen beslutade sig C-styrelsen för att tacka nej till den inviten och satsa på att leda en styrande alliansminoritet.

– Sen kommer vi att prata med alla partier i kommunstyrelsen.

På riksnivå är Centerpartiet tydligt med att samarbete med SD är uteslutet. Och Niklas Larsson säger att samarbete inte är aktuellt lokalt i Osby heller.

– Jag pratar om att samtala med det näst största partiet (SD) i kommunen, precis som vi samtalar med alla partier.

Hur besviken är du över att du inte kom in i riksdagen?

– Jag är inte jätteledsen, jag stod på andra plats och vi har ett mandat. Och som jag sagt tidigare är det väldigt ovanligt att någon lyckas kryssa sig in, så det här var väntat. Nu är det fullt fokus på Osby kommun.

Peter PaulssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons