Tyringedagarna anordnas under fredagen och lördagen, trots att det egentligen inte skulle bli något i år. Foto: Stefan Sandström/ARKIV

Metallic Rollatorz årets höjdpunkt

TYRINGE Tyringedagarna lades på is till i år. Men i dag drar de ändå igång.
– Det var många som var på oss och ville ha tillbaka Tyringedagarna, säger Säle Svensson på Partyfabriken.

Det blev inget drag kring arrangemanget ”Tyringe på fötter” som hölls tidigare i somras. Därför arrangerar Partyfabriken och Hassans Tivoli under fredagen och lördagen Tyringedagarna, trots att de egentligen var pausade i år.
– Efter ersättningsdagen var det många som var på oss och ville ha Tyringedagarna tillbaka. Så i början av augusti togs beslutet, säger Svensson.
Och arrangören har märkt av ett oväntat stort drag och intresse. Företag kontaktade och ville samarbeta, kommunen hjälpte till med alla tillstånd, och bokningar trillade in.
– Så många förbokningar vi har i år har vi inte haft på åtta år, säger Svensson.

Programmet ska innehålla något för alla. De yngsta har ankrace, kramdjursparad och barnens timme på lördagen. På kvällarna är det underhållning av Partyfabriken, Perikles och DJ Timo Diablo.
Men Säle Svensson målar upp den tidiga fredagseftermiddagen, då det är seniorernas eftermiddag, som arrangemangets höjdpunkt.
– Först visar de som har seniorgymmet upp hur man kan gymma som senior, och sedan uppträder Metallic Rollatorz, säger Svensson.
Bandet består av pensionärer från Bjuv, den äldsta 94 år gammal, som klädda som glamrockare spelar svenska och engelska rocklåtar.
Det följs sedan av uppträdande av dragspelaren Stefan Persson.
– Det blir ett kanonprogram, utbrister Svensson.

Dagens fråga

Är Kattis Ahlström ett bra val som SVT:s julvärd?

Loading ... Loading ...

Veckans ibladningar

×