Annons

Stort manfall i Hässleholms IF

Sport • Publicerad 14 september 2018 • Uppdaterad 14 december 2021
Precis som Anton Henryson som varit användbar både som mittfältare och anfallare.
FOTO: STEFAN SANDSTRÖM/Arkiv
Precis som Anton Henryson som varit användbar både som mittfältare och anfallare. FOTO: STEFAN SANDSTRÖM/Arkiv

Efter det tredje gula kortet i senaste matchen mot Bromölla stängs HIF:s bägge mittfältare Burim Rexhepi och Joel Svensson av mot Lindsdal.

– Troligtvis så kommer Tim Ströbeck och Anton Henryson ersätta dem på innermittfältet, avslöjar Olofsson som har ännu fler spelare som inte kan vara med i Kalmar i eftermiddag.

Annons

– Haris Crnalic har varit bortrest i veckan och inte kunnat träna. Mittbacksparet Emil Szymanski och Eric Svensson plus målvakten Jonas Osberg har varit sjuka de senaste dagarna så de är ytterst osäkra till spel.

Men HIF-tränaren menar att han har bra ersättare i sin spelartrupp även på de positionerna.

– Kristian Brymora och Niazi Smail är aktuella att spela i stället för Crnalic medan vi har William Andersson och Liridon Ahmeti vilka kan gå in som mittbackar. Johannes Ljungbäck har vaktat målet den senaste tiden så där är jag inte heller orolig.

Olofsson väljer att se positivt på läget trots att så många ledande spelare i HIF saknas.

– Jag tycker att det ska bli spännande att se hur vi klarar det. De som knackar på dörren till A-laget får nu chansen att spela, menar han.

– Med en trupp bestående av 20-21 spelare bör det ju vara någon som tar chansen.

Även om Lindsdal ligger klart sist i tabellen räknar inte HIF-tränaren med någon lätt match.

– De har sin förtjänster men även brister. I det läge i tabellen som vi befinner oss i så går vi in i varje match som om det vore en cupmatch.

Jan RydénSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons