Sexåriga Wilja Hillberg fick bråttom fram för att krama alla de tre gosedjuren som plötsligt dök upp i Åparken. Foto: Kristina Höjendal
Love Friberg Bengtsson – en blivande brandman.
Skräckblandad förtjusning i karusellen. Tala och Hamza Habus åkte tillsammans.

Gosedjursparad med många kramar

TYRINGE – En stor succé! Detta bevisar att det är detta som Tyringefolket vill ha, säger Kjell-Arne ”Säle Svensson” på Partyfabriken efter att ha blåst liv i Tyringedagarna igen.
Under lördagen kom uppskattningsvis 1 500 personer, enligt arrangören.

Om lördagskvällen tillhörde ungdomarna och de medelålders så var eftermiddagen helt och hållet barnens. I Åparken fanns en uppsjö av aktiviteter och många var glada över Tyringedagarnas återuppståndelse.
– Bara igår (lördag) fick jag 86 meddelanden eller sms där människor tackade för att vi gjorde detta. Jag har aldrig varit med om en större kärlek. På kvällen när jag och min personal klev upp på scenen stod vuxna och grät, säger en överväldigad Säle dagen efter.

Under dagen visade Räddningstjänsten upp sin splitternya brandbil som är en kombinerad tankbil och förstabil, med kapacitet för 8 000 liter vatten – så ny att den tas i bruk först nu i veckan. Nyfikenheten bland barnen var stor.
Det ordnades gosedjursparad, Klinten kultur trummade och Brobyggarna sålde armband. Man kunde pröva modet på tivolit – genom att hänga upp och ner – eller på scenen, i eftermiddagens talangjakt. Den vanns av Ellie Söderling och Noa Jaktlund.
Att det blir en fortsättning nästa år är helt klart:
– Det har jag redan lovat. Antingen på våren eller i augusti, säger Säle.

Torsten Karlson gräver i tidningsarkivet.

Dagens fråga

Ska du på festival i sommar?

Loading ... Loading ...

Veckans ibladningar