Annons

Nilsson till riksdagen – men inte Jönsson

ÖSTRA GÖINGE Sofia Nilsson (C) blir riksdagsledamot. Men Daniel Jönsson (M) lyckades inte kryssa sig in i riksdagen.
Östra Göinge • Publicerad 16 september 2018 • Uppdaterad 24 november 2021

Östra Göinge hade två riksdagskandidater på valbar plats på sina respektive partis valsedlar i Skåne norra och östra.

Sofia Nilsson stod etta på Centerpartiets lista och Daniel Jönsson var tredje namn på Moderaternas lista.

Annons

Sofia Nilsson (C) skriver på Facebook att hon är stolt och omtumlad och riktar ett tack till kretsarna i norra och östra Skåne. Hon skriver:

”Det är vår laginsats tillsammans som har gjort att vi har nåt de resultat som vi har! Vi kan konstatera att vi tillsammans har stärkt Centerpartiets ställning och gått framåt i valkretsen! Tack till samtliga som har slitit och jobbat under så lång tid, tack till alla som har mött väljare, pratat om centerpartiets politik, vision och idéer. Nu har vi fyra år framför oss där vi tillsammans ska fortsätta att prata om vår politik och vår vision för Sverige som bygger på medmänsklighet, liberalism och öppenhet!”

Moderaterna fick två mandat från Skåne norra och östra och Daniel Jönsson fick näst flest personkryss – men nådde inte upp i de nödvändiga fem procenten av partiets röster som krävs för att kryssa sig in. Hans Wallmark och Maria Malmer Stenergard blir Moderaternas ledamöter i riksdagen från Skåne norra och östra.

Jönsson är ändå nöjd med sin kampanj.

– Jag ser inte det här som ett misslyckande. Det har varit intensivt och jag har lärt mig en hel del. En valrörelse är rolig och jobbig och spännande, säger Jönsson och berättar att han siktar på en riksdagsplats 2022.

– Jag ger inte upp så lätt, säger han.

Samtidigt gjorde ju Moderaterna ett historiskt succéval på hemmaplan i Östra Göinge (över 42 procent av rösterna).

Och Jönsson ser möjligheter att göra en större insats lokalt än tidigare.

– Ja, absolut. Sen får vi se i vilken roll det blir.

Peter PaulssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons