Annons

Prekärt läge för Hässleholms IF

Sport • Publicerad 16 september 2018 • Uppdaterad 14 december 2021
Joel Wedenell gjorde sitt 13:e mål för HIF i år. Foto: Stefan Sandström
Joel Wedenell gjorde sitt 13:e mål för HIF i år. Foto: Stefan Sandström

Med spelare som Eric Svensson, Joel Svensson, Burim Rexhepi borta och med Emil Szymanski och en sjuk Viktor Christiansson på bänken var kanske inte förutsättningarna de bästa men ändå var det gästerna som inledde matchen bäst.

– Vi har bollar i stolpen och på mållinjen men ingenting ville sig ändå under matchens första halvlek, förklarade Dan Olofsson.

Annons

– Egentligen kan jag inte klaga på vårt spel i den här matchen men förstås på det faktum att vi inte gör mål.

Första halvlek såg alltså, trots HIF-övertag, ut att sluta oavgjort när Lindsdal anföll i slutminuten och fick in en boll i HIF:s straffområde. En olycklig studs på mittbacken William Andersson betydde självmål och ledning för hemmalaget precis innan domaren blåste för halvtid.

Olofssons manskap satsade direkt efter pausvilan på en kvittering och denna kom efter bara åtta minuter. Mattias Andersson hittade Joel Wedenell med en boll och HIF:s skyttekung satte sitt 13:e mål för säsongen.

– Vi har sedan stolpe ut och typiskt nog får Lindsdal istället ett snabbt 2–1-mål och när man sedan också gör ett tredje går luften till stora delar ur oss, erkände Dan Olofsson som möblerade om en del i laget när man satsade allt framåt under slutkvarten.

– Men ganska typiskt för ett lag i vår position att vi inte har något som helst medflyt, funderade Dan Olofsson vars lag är bara en poäng före Sölvesborg som just nu ligger under nedflyttningsstrecket.

Tomas Gustavsson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons