Annons

Rökes damer på väg mot allsvensk form

Sport Med två veckor kvar till den historiska debuten i allsvenskan för Röke IBK:s damer genrepade Rickard Träffs manskap genom att besegra Munka Ljungby i Qpoolen med säkra 5–0, periodsiffror 2–0, 1–0, 2–0.
Sport • Publicerad 16 september 2018 • Uppdaterad 24 november 2021

– Ett bra genrep mot Munka Ljungby som säkert kommer att tillhöra topplagen i ettan, förklarade Röketränaren.

Röke kom med i stort sett bästa lag och endast Kajsa Nilsson och Nova Frykman Axelsson saknades. Den sistnämnda var på ett läger med Skånelaget.

Annons

– Tycker främst att vi gör det riktigt bra defensivt, menade Rickard Träff om det faktum att målvakten Emelie Persson kunde hålla nollan i matchen.

De två kedjeformationerna med dels Michaela Frogner, Cajsa Engdahl, Anna Gunnarsson och dels Frida Gustafsson, Klara Jansson, Ebba Zätterberg såg klara ut för den allsvenska debuten.

– Sedan filar vi dessutom på den tredje, vi kommer att behöva ganska många spelare i allsvenskan – men truppen är också bred, tyckte Träff.

Röke gjorde 2–0 i den första perioden genom mål av Anna Gunnarsson och Cajsa Engdahl.

– Sedan gjorde Frida Gustafsson både trean och fyran och det är positivt att hon hittar målet redan nu, sa Träff om sin poängkung som gjorde hela 51 poäng förra säsongen.

Målskyttet avslutades med att Ebba Zätterberg sköt 5–0.

Ni väljer att inte spela under de två sista veckorna innan seriestarten?

– Jo, men vi är samtidigt så många i truppen att det blir mycket spel även på träningarna så det är inget problem.

Tomas Gustavsson

Tomas Gustavsson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons