Annons

Zlatan historisk: Gjorde mål nummer 500

Fotboll Zlatan Ibrahimovic har gjort sitt femhundrade mål i karriären – genom en klack bakom sin rygg.
Sport • Publicerad 16 september 2018 • Uppdaterad 13 december 2021
Zlatan blev under matchen mot Toronto FC historisk som en av få manliga fotbollsspelare i världen som gjort 500 mål i klubb- och landslagsmatcher genom karriären. Foto: AP
Zlatan blev under matchen mot Toronto FC historisk som en av få manliga fotbollsspelare i världen som gjort 500 mål i klubb- och landslagsmatcher genom karriären. Foto: AP

LA Galaxy mötte lördagen Tornto FC på bortaplan.

Zlatan Ibrahimovics LA Galaxy låg redan under med 3-0 när han i den 43:e minuten stegade fram.

Annons

En lång passning landar vid Ibrahimovic som förvaltar den genom att klacka in bollen bakom sin egna rygg.

 Ligan lagen spelar i, Major League Soccer, har genom sin Twitter lagt ut klassmålet som också betyder att Zlatan Ibrahimovic gjort totalt 500 mål i klubb- och landslagsmatcher genom karriären.

https://twitter.com/MLS/status/1041122146486046726

Enligt organisationen RSSSF, vars arbeta är att samla fotbollsstatistik, har endast 28 manliga spelare lyckats med den bedriften tidigare däribland Christiano Ronaldo och Lionel Messi.

Av svenska manliga spelare gör nu Zlatan den legendariske Gunnar Nordahl sällskap. Henrik Larsson slutade sin karriär på 470 mål.

Trots det historiska målet, där även Toronto FC:s hemmapublik gav svensken stående ovationer, förlorade LA Galaxy matchen med 5-3 och Zlatan Ibrahimovic sa så här efter matchen, enligt Aftonbladet:

– Jag är glad för våra fans att jag gjorde det 500:e målet i Galaxy-tröjan och visst är det speciellt för mig också. Men jag hade hellre sett att vi hade vunnit.

Efter matchen lade Zlatan även ut en bild, på både sin Twitter och instagram, där han poserar som åskguden Tor, hammarens huvud är dock utbytt mot en boll, och med orden "Zlatan – målguden".

https://twitter.com/Ibra_official

Eva SolérSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons