Annons

Från paus in i rampljuset med Magnus Uggla

Osby Jesper Sjöberg från Osby skulle ta en paus från scenen efter sommarens Kuta och kör-föreställning i Kristianstad. Men så fick han ett erbjudande att vara med i Magnus Ugglas höstshow. Det var det svårt att tacka nej till. Den 11 oktober är det premiär.
Osby • Publicerad 17 september 2018 • Uppdaterad 14 december 2021
Under repetitionerna med Magnus Uggla, inför premiären på hans höstshow, hinner Jesper Sjöberg från Osby inte med så mycket mer. – Det blir lite lugnare efter premiären, säger han.                                                                      FOTO: PRIVAT
Under repetitionerna med Magnus Uggla, inför premiären på hans höstshow, hinner Jesper Sjöberg från Osby inte med så mycket mer. – Det blir lite lugnare efter premiären, säger han. FOTO: PRIVAT

– Vi flyttade in på teatern Göta Lejon i förra veckan, säger Jesper Sjöberg, som är i full gång med repetitionerna med Magnus Uggla, hans band och ensemblen som förutom Jesper består av Lisette Pagler, Sara Englund Karling och Rolf Lydahl.

Han skulle ju ha en paus och tog ledigt och började jobba på förskola. Men nu blev det svårt att tacka nej och därför står Jesper Sjöberg på scenen igen och har tagit ledigt från förskolan i stället.

Annons

Han fick ett meddelande på facebook. Det var Magnus Ugglas producent som bad honom att ringa upp. Hade han lust att träffa Uggla och producenten?

– Jag tänkte först njae, jag hade ju tagit ett beslut om att pausa, men jag ville ändå, så det blev ja. Jag kände att det här kan jag inte tacka nej till.

Jesper Sjöberg berättar att han lyssnat på Magnus Uggla sedan han var liten.

– Han är ju kult.

Erbjudandet kom i april. I maj satte de igång och repa och nu är det slutrusch på Göta Lejon inför premiären om dryga tre veckor.

Det handlar om en show med enbart Magnus Ugglas hits.

– Det handlar om reflektioner i Ugglas liv, och vi fyra i ensemblen väcker liv i karaktärerna i låtarna. Vi sjunger, dansar och spelar sketchliknande stycken, berättar Jesper.

– Uggla gör upp med sina gamla spöken och vi är med och interagerar i de mellan 30 och 35 låtar som vi spelar under showen, som är på runt en timma och 40 minuter.

Blev det som du tänkte dig?

– Jag känner Sara och Lisette sedan tidigare, så det är väldigt kul att jobba med dem. Men det är också väldigt roligt att få vara med i Magnus Ugglas universum, som började innan jag var född.

Annons

Nu pågår repetitionerna måndag till lördag fram till premiären.

– Det är fullt ös, säger Jesper, vi står ju på scenen nästan hela tiden och hinner bara ut för att byta om. Showen är på en akt utan paus så det är snabba puckar.

Hösten är i stort sett slutsåld, ett fåtal biljetter finns kvar och biljetterna till vårens föreställningar började släppas den 13 september.

Hur är det att jobba med Magnus Uggla?

– Han är prestigelös och allt ska inte snurra kring honom, han vill att alla ska ha kul.

Susanne GäreSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons