Annons

Fyllefester urartade i uthyrd klubbstuga

Hässleholm • Publicerad 19 september 2018 • Uppdaterad 14 december 2021
Orienteringsklubbens styrelse har ikväll, onsdag, ett extra sammanträde där det ska diskuteras om klubblokalen ska hyras ut i fortsättningen. Detta efter en senaste tidens urartade fester på platsen. Foto: Maja Ögren Andersson
Orienteringsklubbens styrelse har ikväll, onsdag, ett extra sammanträde där det ska diskuteras om klubblokalen ska hyras ut i fortsättningen. Detta efter en senaste tidens urartade fester på platsen. Foto: Maja Ögren Andersson

Den senaste tidens händelser har fått klubben att fundera över om de kan fortsätta att hyra ut klubbstugan till allmänheten.

Oroliga föräldrar har slagit larm om att deras ungdomar kommit hem berusade efter att ha besökt klubbstugan.

Annons

De har berättat att de via Snapchat har blivit inbjudna till fester i stugan. Fester med billig alkohol. En bar ska ha monterats upp i lokalen där alkohol ska ha sålts. I lördags kom polis till platsen och fick bland annat omhänderta en kraftigt berusad ung flicka.

De urartade festligheterna har enligt uppgift börjat förrförra helgen och också fortsatt under den senaste helgen.

Uthyrarna berättar att de förrförra helgen kontaktades av en lärare som ville arrangera en återträff för elever som nu börjat på gymnasiet.

Enligt den som hyrde stugan kom det objudna gäster under kvällen och festen fick avbrytas redan vid midnatt. Att det den helgen ska ha sålts alkohol till ungdomar och spridits inbjudan via Snapchat förnekas bestämt.

Den senaste helgen var det dags igen. Stuguthyrarna berättar att två män ville hyra klubbstugan för att ordna en överraskningsfest för en kompis. Visa av skadan efter föregående helg ville uthyrarna försäkra sig om att de som hyrde verkligen var seriösa. Och jodå, ingen alkohol skulle förekomma, allt skulle gå städat till, försäkrade de.

Så blev det inte. Enligt uppgift hade de som hyrde stugan helt andra planer. Via Snapchat ska de ha kontaktat ungdomar som kom till platsen för att festa.

Entré ska ha tagits och alkohol sålts billigt. Något som förnekades även i efterhand. Föräldrar som kontaktat Norra Skåne berättar att deras 16-årige son kom hem kraftigt berusad och berättade om den organiserade verksamheten.

Stuguthyrarna fattade under lördagskvällen misstankar om att de som hyrt inte var seriösa och körde till platsen vid 23-tiden i lördags kväll. Då var där massor med folk, bland annat ungdomar. Polis hade kallats till platsen där de tog hand om en kraftigt berusad ung flicka.

Efter den senaste tidens händelser kommer styrelsen i klubben att diskutera om de kan fortsätta att hyra ut stugan. En verksamhet som gått bra under många år.

– Det känns fruktansvärt jobbigt att inte kunna lita på människor, säger ansvariga för uthyrningen.

– Det här drabbar naturligtvis andra skötsamma människor som vill hyra av oss.

Maja Ögren AnderssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons