Annons

Pappa misshandlade sin son

ÖSTRA GÖINGE Vid två tillfällen slog pappan sin son och vid ett tillfälle hotade han sonen. Nu döms pappan, som bor i Östra Göinge, till villkorlig dom och samhällstjänst för misshandel och olaga hot.
Östra Göinge • Publicerad 19 september 2018 • Uppdaterad 24 november 2021

Enligt domen var det i vintras som pojken, född 2009, utsattes för hot och misshandel av sin pappa.

Vid ett tillfälle ska hans pappa bakifrån ha slagit honom på hjässan och i förhör har pojken berättat att slaget gjorde ”väldigt ont”.

Annons

Vid ett annat tillfälle slog pappan pojken på knäet och enligt pojken gjorde det ”jätteont” och gjorde honom ”jätteledsen”.

Pappan har enligt domen även hotat sonen genom att säga att pojken ”skulle få ett glas i huvudet” i samband med en hetsig diskussion.

I förhör har pojken sagt att han upplever att tillvaron hemma präglas av pappans otyglade vredesutbrott.

Pojken ska ha sökt upp en vuxen i skolan och varit ledsen. Han sa att han inte orkade med bråk i skolan eftersom han hade nog med bråk där hemma.

En orosanmälan gjordes, vilket ledde till att pappan polisanmäldes.

Tingsrätten bedömer pojkens uppgifter som tillförlitliga och anser att åtalet till alla delar är styrkt.

Gärningar har enligt tingsrätten i samtliga fall fall förövats av pappan i situationer där pojken borde kunna känna sig trygg och avslappnad.

Våldet anses ha kommit plötsligt och medfört smärta och hotet anses av tingsrätten varit sådant att pojken kunde förväntas känna allvarlig rädsla för sin personliga säkerhet.

Misshandeln ska inte i något fall bedömas som ringa, menar tingsrätten.

Pappan förekommer inte sedan tidigare i belastningsregistret. Han döms nu till villkorlig dom och 75 timmars samhällstjänst.

Pappan ska också betala skadestånd på totalt 15 000 kronor till sonen.

Peter PaulssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons