Tyringe överkörda av KRIF

Sport • Publicerad 19 september 2018 • Uppdaterad 15 december 2021
Emil Larsson är framme och skjuter ett av de få Tyringeskotten i den första perioden. FOTO: STEFAN SANDSTRÖM

Tyringe hängde inte alls med i den första perioden. Kallinge-Ronneby. Men det dröjde dock ända till 9.33 innan första pucken låg bakom Joakim Strandberg i Tyringemålet. Filip Norman spelade pucken till Niclas Lehmann som lite väl enkelt kunde åka ifrån sin bevakning och göra 1–0 genom att slå pucken mellan benen på hemmamålvakten.

– Vi gör det okej under de åtta inledande minuterna. Sedan blir vi lite stressade när de får sina mål, säger Alfredsson.

En minut senare fick Tyringe chansen att komma tillbaka i ett power play. Men i stället fick lagets back Andreas Anarp matchstraff efter en tackling bakifrån på KRIF:s Karl Olofsson.

Vilket gjorde att unge Isac Hedlund fick hoppa in som back i tredjefemman ihop med Mattias Eriksson.

Efter 11.35 var det även dags för 0–2. Återigen var det Niclas Lehmann som var målskytt. Lehmann vars mamma Marie är känd från TV-sporten.

Blekingarna var lika överlägsna i den andra perioden. En omarkerad Andreas Nordfeldt gjorde 0–3 fyra minuter in på denna.

I mitten av perioden blev Isac Hedlund utvisad.

KRIF behövde bara elva sekunder på sig innan Martin Ekström satte 0–4.

– Jag tycker Hedlund går in och gör det bra, berömmer Tyringetränaren.

Enda Tyringefarligheten i perioden var Linus Ljungs skott i stolpen från den blå linjen.

Ett överlägset KRIF vann skotten precis som i första med 14-3 och dominerade fullständigt. Faktum är att utan ett bra målvaktsspel av Joakim Strandberg kunde det varit ännu värre.

Tyringe kom igen i den tredje perioden i sin jakt efter första målet för säsongen i Hockeyettan. Linus Ljung hade ett nytt bra skott tre minuter in på denna som tog klockrent i stolpen.

1,41 före slutet kom så Tyringes första seriemål i höst. Emil Backman åkte sig fri med pucken från dem egna blå linjen, passade bak ryggen fram till Joakim Törnqvist som säkert satte pucken i mål.

– En eloge till killarna för att de inte ger upp. Det är något som vi tar med oss till nästa match, säger Alfredsson vars Tyringe vann skotten i slutperioden med 9–5.

Tyringe hade till matchen lånat in Lukas Fransson från Tingsryds J20.