Annons

”Giftägare” ska betala 400 000 för sanering

Västra Torup Drygt 400 000 kronor måste fastighetsägaren betala till kommunen för saneringen av de omkring två ton gifter som påträffades i en fastighet efter en brand.
Hässleholm • Publicerad 20 september 2018 • Uppdaterad 14 december 2021
Två ton kemikalier fraktades bort från fastigheten. Men ännu finns mycket kvar. Därför ställer miljö- och stadsbyggnadsnämnden krav på fastighetsägaren med hot om vite.
Foto: Norra Skåne/arkiv
Två ton kemikalier fraktades bort från fastigheten. Men ännu finns mycket kvar. Därför ställer miljö- och stadsbyggnadsnämnden krav på fastighetsägaren med hot om vite. Foto: Norra Skåne/arkiv

Det var i maj i år som den stora samlingen av gifter och kemikalier upptäcktes efter en brand i en fastighet i Västra Torup.

Annons

Totalt 1,9 ton kemikalier, det mesta i småflaskor, togs om hand under saneringsarbetet som var klart runt midsommar.

Enligt miljöchefen är fastigheten ännu inte helsanerad. Fastighetsägare är informerad om att han kommer att få ett betalningskrav.

Hans Bryngelson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons