Annons

Saknar bevis för alkoholbrott på fest

HÄSSLEHOLM Polisen har ännu inte upprättat någon anmälan om brott efter de två senaste helgernas fyllefester i en uthyrd klubbstuga i Hässleholm.– Om vi inte har någon som säger att de köpt alkohol och ingen sagt att de sålt alkohol är det svårt, säger Per Cederholm, som är lokalpolisområdeschef.
Hässleholm • Publicerad 20 september 2018 • Uppdaterad 13 december 2021
Per Cederholm, polis
Per Cederholm, polis

Det var i lördags kväll som polisen var på plats vid klubbstugan och kunde konstatera att det fanns berusade ungdomar där, bland annat fick en kraftigt berusad flicka omhändertas.

Annons

[contentcards url="https://www.nsk.se/2018/09/19/fyllefester-urartade-i-uthyrd-klubbstuga/" one_line="true"]

– Där var patruller på plats och man tog kontakt med befälet inne i Kristianstad, det är en förundersökningsledare som gör bedömningen om det här är straffbart och om vi kan leda det i bevis, och de gjorde bedömningen där och då att det här kan vi inte komma vidare med. Och vi hade inte fog för att stänga tillställningen heller. Jag var inte där så den bedömningen kan jag inte uttala mig om, säger Per Cederholm.

Även om det ännu inte kunnat upprättas någon anmälan har polisen inte gett upp hoppet om att kunna utreda händelsen, till exempel genom att någon som var där träder fram.

Per Cederholm konstaterar också att polisen nu arbetar för att vara bättre förberedd.

Han betonar också att ingen skugga ska falla över orienteringsklubben, som är den som hyrde ut klubbstugan.

Pernilla EkdahlSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons