Annons

Stadens medborgare får sitt eget kontor

Hässleholm I går invigdes medborgarkontoret i stadshuset. Där kan invånare ställa frågor om kommunen och få hjälp. Det kommer också vara en av kommunens InfoPoints.
Hässleholm • Publicerad 20 september 2018 • Uppdaterad 25 november 2021

– En kund är den viktigaste personen som besöker våra lokaler. Han är inte beroende av oss. Vi är beroende av honom. Jessica Nilsson, enhetschef för medborgarservice, citerar Mahatma Gandhi i invigningstalet för det nyöppnade medborgarkontoret.

– Vi hoppas att det ska leda till att blir lättare för medborgare att komma till stadshuset, säger Jessica Nilsson.

Annons

Lena Wallentheim (S) och Robin Gustavsson (KD) har gått ner till receptionen för att lyssna på talet och se kommunstyrelsens ordförande Lars Johnsson (M) klippa invigningsbandet.

– Vi började prata om den här funktionen inom kommunalrådet redan 2014 så det känns roligt, säger Robin Gustavsson.

– Det har varit ett beslut som skett i samförstånd inom kommunalrå det, säger Lars Johnsson.

För ungefär två år sedan togs beslutet om att öppna ett medborgarkontor.

–Visst skulle man alltid önska att det gick fortare men kommunal byråkrati tar tid, så är det bara, säger Lars Johnsson.

Det var invigningen av det nya rådhuset i Kristianstad som inspirerade politikerna till att också utveckla medborgarservicen i Hässleholm.

– Jag hoppas det kommer bli en bra service där människor inte behöver ringa eller använda internet för att få hjälp, säger Lars Johnsson.

Ewa Wendt har jobbat i Vittsjö som samhällsvägledare i 17 år och började jobba på Hässleholms medborgarkontor i början på augusti. Det är hon som kommer stå medborgarna till tjänst.

– Det är en bra väg in att ha en fysisk person att prata med, säger Ewa Wendt.

– Nyanlända och äldre är två stora målgrupper som behöver extra hjälp istället för att bli runtkopplade via telefon.

bild 1/2
Kommunstyrelsens ordförande Lars Johnsson(M) invigde medborgarkontoret i går tillsammans med ett tjugotal personer på stadshuset. Till höger på bilden syns samhällsvägledaren Ewa Wendt. Foto: Ronja de Boer
1
Kommunstyrelsens ordförande Lars Johnsson(M) invigde medborgarkontoret i går tillsammans med ett tjugotal personer på stadshuset. Till höger på bilden syns samhällsvägledaren Ewa Wendt. Foto: Ronja de Boer
1
Ronja de BoerSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons