Annons

Vill samla parterna till gemensamt möte

Osby • Publicerad 20 september 2018 • Uppdaterad 14 december 2021
Det planerade streetracet i Osby i slutet av månaden är inställt. Istället hoppas arrangörerna lyckas åstadkomma lagliga streetrace under nästa år. 									             Foto: arkivbild
Det planerade streetracet i Osby i slutet av månaden är inställt. Istället hoppas arrangörerna lyckas åstadkomma lagliga streetrace under nästa år. Foto: arkivbild

Sommarens planerade streetrace i Osby valde arrangörerna att ställa in med några dagars varsel. Anledningen då var den rådande värmen och torkan och därigenom den ökade brandrisken.

Inför det sedermera inställda evenemanget hade arrangörerna även valt att för första gången ansöka om tillstånd för att köra ett lagligt streetrace. Något tillstånd fick de inte, bland annat med hänvisning till för kort framförhållning, men såväl polisen som kommunen öppnade för en dialog om lagliga streetrace i framtiden.

Annons

Deras förhoppning var då att lyckas erhålla nödvändiga tillstånd till höstens träff den 29 september. Det lyckades de dock inte med den här gången heller och nu väljer de därför att ställa in evenemanget.

– Förhoppningsvis har alla som brukar komma på träffarna förståelse för att vi ställer in. Vi vill inte stjälpa den goda kontakt och dialog vi har med alla inblandade, säger en av arrangörerna som vill vara anonym.

De berättar vidare att de menar att beslutsprocessen ”fastnat lite” mellan de olika inblandade instanserna och att de i viss mån avvaktar varandras beslut. För att lösa tillståndsknutarna ser de därför gärna att samtliga inblandade träffas, sätter sig ner och diskuterar hur de kan gå vidare i en riktning mot lagliga streetrace i Osby.

– Det bästa hade varit ett möte med alla parter.

Har ni försökt få till ett möte?

– Nej, men vi kommer att sträva efter det framöver.

– Vi hoppas att vinterhalvåret ger en god kontakt med länsstyrelsen, kommunen, polisen och räddningstjänsten. Vi sträcker ut en hand och vill jobba framåt mot lagliga race nästa år. Tillståndsansökningarna kommer att komma i god tid så att alla hinner fundera och komma fram till beslut.

Trots att de ställt in sina två senaste evenemang säger de att det inte råder något tvivel om att de ska fortsätta kämpa för att åstadkomma en laglig lösning. De påtalar bland annat att de finns ett stort motorintresse i Osby och att evenemanget lockar en uppsjö av besökare från alla möjliga håll och kanter.

– Det är en folkfest som drar enormt mycket folk till byn. Allt från 90-åringar med rollator till små barn kommer till träffarna.

– Vi lägger inte ner – vi kämpar ännu hårdare.

Magnus WahlströmSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons