Annons

Faller bitarna på plats för Röke IBK:s herrar?

Sport • Publicerad 21 september 2018 • Uppdaterad 24 november 2021

En ny säsong står för dörren och ett nytt tränarpar leder sina styrkor under ett av de sista träningspassen inför premiären i innebandyns division 1. Röke innebandyklubbs tränarduo för säsongen heter Björn Larsson och Jimmy Lagerkvist.

Larsson har kommit tillbaka efter några år i IBK Lunds organisation och Lagerkvist är ett bekant ansikte efter många år i klubben, framförallt som spelare.

Annons

Tränarparet har satt sin prägel på laget redan från start då man lagt fokus på att den fysiska statusen ska upp en nivå.

– Innebandyspelare blir mer och mer vältränade och det gäller att hänga med i utvecklingen och bli seriösare överlag. SSL-lagen är förebilder för oss och jag känner att vår fysiska status är bra. Det ger en god känsla, poängterar Jimmy Lagerkvist.

Laget kvalade inte under förra säsongen vilket gav möjlighet till en bra sammanhängande sommarträning, något som tränarparet hoppas ska ge resultat i längden.

– Vi kommer vara noga med att den fysiska delen av träningen sköts även under hösten och vintern så att vi kan hålla hög nivå hela vägen till säsongens slut, påpekar Björn Larsson.

Det finns ingen tvekan om vad som är målet för säsongen.

Röke vill vara med och slåss med de bästa lagen i toppen av

serien.

– Det första målet för oss är att komma till ett positivt kval. Det gör de fyra första lagen och det känns rimligt med vår spelartrupps standard. Åstorp får utnämnas som stor seriefavorit och en del lag kan nog se oss som en underdog, det tycker vi är positivt. Om vi samtidigt höjer vår lägstanivå ett snäpp, kan vi absolut nå målet, spånar Björn Larsson.

Nycklar till framgång är såklart många men tränarduon framhåller hemvändande backen Emil Martinsson som en viktig kugge i lagbygget.

– Han står för karaktär och är oerhört viktig både som spelare och människa. Dessutom har vi många duktiga yngre talanger som är med och kämpar om startplatser och det är av största vikt att vi vårdar dem rätt, hävdar Larsson bestämt.

Annons

– Vi har alltid plockat spelare från närområdet och det är kul när de unga visar framfötterna, fyller Lagerkvist i.

Med stor kvalitet, rolig, attraktiv innebandy med större inslag av krigarmentalitet hoppas Jimmy och Björn att mycket folk ska hitta till Qpoolen framöver.

– Om alla bitar faller på plats blir det en rolig säsong, avslutar Björn Larsson.

bild 1/3
Jimmy Lagerkvist och Björn Larsson.
Foto: Andreas Bergman
En lovande Rökekvartett som vill etablera sig i division ett-laget: Hannes Carlsson Lundholm, Fabian Rönningdal, Måns Andersson och Jimmie Nordström.            Foto: Andreas Bergman
Björn Larssons sejour i Röke blev bara ettårig den här gången. I dag tar han farväl av hemmasupportrarna i Qpoolen. Foto: Stefan Sandström/Arkiv
Jimmy Lagerkvist och Björn Larsson.
Foto: Andreas Bergman
En lovande Rökekvartett som vill etablera sig i division ett-laget: Hannes Carlsson Lundholm, Fabian Rönningdal, Måns Andersson och Jimmie Nordström.            Foto: Andreas Bergman
Andreas Bergman
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons