Annons

Bra Rökeinsats i Helsingborg

Sport • Publicerad 23 september 2018 • Uppdaterad 30 november 2021

Röke säkrade kontraktet i den sydvästra tvåan redan förra veckan då de hemmabesegrade Centern med 2–0. Därför kunde de gå in till spel på Västergårds IP utan någon press.

Efter en blek start växte Rökedamerna allt mer in i matchen. De skapade ett par riktigt bra lägen men trots det var det hemmalaget som kunde gå till pausvila med ledning 1–0 efter mål av Nova Karlsson i den 44:e minuten.

Annons

– Ett mål som kom på en omställning. Vi hade sedan ett bra snack i paus då vi sa att vi bara skulle gå in och pumpa på, säger Sjödahl.

Vars Röke fick en straff nästan direkt när de andra halvleken dragit igång efter det att Emma Sjödahl blivit fälld. Sandra Nilsson, som precis hade bytts in, gick fram till straffpunkten men missade.

– Då Emma fick en smäll i samband med straffen avstod hon från att lägga den. Tyvärr så har vi under säsongen missat tre av fyra straffar, säger Röketränaren som strax skulle bli gladare.

Röke fick efter en timmes spel av sina 15 hörnor i matchen vilken nickades i mål av Rebecka Zenthio.

– Vi fortsatte sedan att spela bra men brände tyvärr chanserna som kom genom det fina spelat, säger Röketränaren.

Men tio minuter från slutet kom dock utdelningen. Ida Larsen drog på ett jätteskott utifrån som gick rakt upp i nättaket.

– Sedan kontrollerade vi matchen men missade att gå upp i press en gång. Då passade Eskilsminne på att kvittera, säger Julius Sjödahl som var nöjd med lagets insats.

– Vi hade varit värda tre poäng. Nu ska vi fortsätta att spela bra i de bägge sista matcherna eftersom vi vill sluta så högt som möjligt i serietabellen.

Jan RydénSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons