Dyrbar Vittsjöförlust i bottenstriden

Sport • Publicerad 23 september 2018 • Uppdaterad 24 november 2021

Hemmalaget kom till matchen med en viktig poäng erövrad i förra matchen i Göteborg men annars var det två lag som inte vunnit i september. Senaste Vittsjö-trean kom den 19 augusti mot Piteå medan LB07 inte vunnit sedan den 24 juni. För Otto Persson och hans lB-tjejer var det också något av sista chansen och laget var piskat att vinna den här matchen.

Första halvlek inleddes med en rejäl regnskur som gjorde planen svårspelad. Clara Markstedt och Hannah Wilkinson var dock på hugget längst fram men hade inga som helst marginaler med sig.

Ett typexempel i den 24:e minuten när Wilkinson kom helt ren med Emma Lind i LB07-målet men just i skottögonblicket sjönk hon i den vattensjuka planen och tappade balansen.

I den 41:a minuten kom nästa jätteläge när Wilkinson hittade Ebba Hed som bara skulle skjuta 1–0. LB-keepern Lind fick dock ut ett ben och gjorde en strålande fotparad.

Det var Vittsjö som också skapade de inledande halvchanserna i den andra halvlek men i den 55:e minuten förändrades förutsättningarna totalt.

Gästerna slog ett inlägg in i Vittsjös straffområde där Shannon Lynn gick ut för att boxa bort bollen men förlorade luftduellen med LB:s Rakel Hönnudóttir. Isländskan fick huvudet på bollen som seglade in i det tomma Vittsjömålet.

Målet betydde att hemmalaget flyttade upp laget i jakt på en kvittering. Ett dubbelbyte där Hannah Wilkinson och Johanna Andersson ersattes av Emma Lund och Tiffany Cameron blev inte särskilt lyckad. Lund hade visserligen något skott men bästa kvitteringschanserna var en nick Från Sandra Adolfsson och ett par lägen av Clara Markstedt. Men klockan tickade snabbt och Vittsjö orkade inte hålla någon tryck under slutminuterna.

Det kändes som om LB oftare var hetare och vann alltför många dueller under matchen?

– Så var det, bekräftade också Thomas Mårtensson.

– Men framför allt måste vi ju göra mål på våra chanser i en sådan här match.

Insatserna i hemmalaget var för dagen kraftigt blandade.

Wilkinson och Markstedt skapade så länge som man var främsta spjutspesarna och på mitten var det Sofie Jung Pedersen som höll i trådarna.

Allra bäst i hemmalaget dock Sandra Adolfsson.

bild 1/3
Thomas Mårtensson och Matthew Ross hade lätt för att hålla sig för skratt.  FOTO: STEFAN SANDSTRÖM.
Clara Markstedt och Anna Björk Kristjansdottir i en nickduell. Foto: STEFAN SANDSTRÖM
Sandra Adolfsson, Emma Lund, Tiffany Cameron och Catherine Bott under matchen mot LB07. Foto: STEFAN SANDSTRÖM