Fick vänta månader på svar

Hässleholm

En person bosatt i Hässleholms kommun har gjort en anmälan till Ivo rörande en vårdinrättning i Hässleholm.
Anmälarens fick efter läkarordination en tid i början av juli för hjärnröntgen. Efter drygt två månader utan att ha fått svar, kontaktade anmälaren psykiatrin via Mina vårdkontakter och fick en Skypetid med en läkare den 20 september.
Läkaren kunde då berätta att röntgen inte visade några förändringar. När anmälaren frågade varför det inte lämnats svar tidigare skylldes på läkarbrist.
”Jag har gått i över två månader och oroat mig över att något var fel. Hade jag inte själv kontaktat vården undrar jag hur länge jag fått vänta på svar” skriver personen i sin anmälan till Ivo.
Inspektionen för vård och omsorg (Ivo) är en statlig myndighet, vars främsta uppgift är tillsyn och tillståndsprövning inom hälso- och sjukvård, socialtjänst och verksamhet enligt lagen för stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS).

Torsten Karlson gräver i tidningsarkivet.

Dagens fråga

Ska du på festival i sommar?

Loading ... Loading ...

Veckans ibladningar