Annons

Silver för Jönsson & Jönsson

Sport Lillebror Pontus satte punkt med dubbelseger i Varberg.
Sport • Publicerad 24 september 2018 • Uppdaterad 25 november 2021

– Skönt! Fast egentligen var det ännu roligare att vinna de två avslutande tävlingarna, säger Pontus Jönsson som hade fint flyt under hela helgen.

Sösdala MK-föraren vann tidskvalet och körde därefter hem båda heaten i MX 2-klassen. Han knappade in på ledaren Ken Bengtsson men det räckte inte för att vinna totalen. Getingeföraren vann SM-guldet på 393 poäng medan Pontus Jönsson hade 373 poäng på andraplatsen.

Annons

Hade det inte varit för den där nesliga fadäsen i premiären, där Jönsson körde ihop med en varvad förare och tvingades bryta, så hade medaljen kunnat vara av ädlare metall.

– Förutom den kraschen så har det gått rätt bra, jag har ju vunnit flest heat av alla. Men jag får visa dem nästa år istället, säger Pontus.

22-åringen från Jeppatorp tog sitt första SM-silver som senior.

Hade du velat förlänga säsongen?

– Nu när det har gått så bra på sistone hade man gärna fortsatt lite till. Men på ett annat sätt är det skönt att det är slut, så man får slappna av lite, säger Pontus som fortsätter i MX2 2019.

För storebror Jesper blev det en strulig säsongsavslutning i MX1 med två vurpor och en sjundeplats i förstaheatet följt av ytterligare en vurpa i ett poänglöst andraheat.

Dock hade han skaffat sig marginal nedåt sedan tidigare och körde i mål som SM-silvermedaljör.

Tomelillas Filip Bengtsson tog hem guldet på 466 poäng. Jesper Jönsson var tvåa med 400 poäng och Oskar Olsson från MK Tranan la beslag på SM-bronset.

Säsongen är över för Pontus Jönsson men Jesper Jönsson laddar om batterierna för att köra Gotland Grand National – endurotävlingen han kom trea i 2015.

bild 1/3
Jesper Jönsson – SM-silver i MX1.  Foto: Tove Gustafsson/Husqvarna
Pontus Jönsson fick kliva upp överst på prispallen i Varberg där han vann båda heaten.                Foto: Tove Gustafsson/Husqvarna
Pontus Jönsson – SM-silver i MX2. Foto: Tove Gustafsson/Husqvarna
Jesper Jönsson – SM-silver i MX1.  Foto: Tove Gustafsson/Husqvarna
Pontus Jönsson fick kliva upp överst på prispallen i Varberg där han vann båda heaten.                Foto: Tove Gustafsson/Husqvarna
Marika HöghällSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons