Annons

Tredje raka förlusten för Tyringe

Sport • Publicerad 24 september 2018 • Uppdaterad 13 december 2021
Henrik Alfredsson slutar som tränare i Tyringe efter lite mer än en säsong. Han lämnar med ett fint facit då han räddat klubben kvar i Hockeyettan två år i rad. FOTO: STEFAN SANDSTRÖM
Henrik Alfredsson slutar som tränare i Tyringe efter lite mer än en säsong. Han lämnar med ett fint facit då han räddat klubben kvar i Hockeyettan två år i rad. FOTO: STEFAN SANDSTRÖM

Efter två tuffa matcher mot förväntade topplagen Kristianstad och Kallinge Ronneby fick Tyringe en annan typ av match mot Nybro.

– Problemet var väl också att vi i princip inte fått praktisera någon anfallshockey i de förra matcherna, tyckte Alfredsson vars lag inledde hyfsat.

Annons

Efter 8.50 ställde en studsande puck dock målvakten Anton Johansson som fått ta spaden i den här matchen trots att planen egentligen inte var sådan.

– Strandberg skulle stått mot Nybro och Johansson i nästa match men nu blev Strandberg sjuk, berättade Alfredsson som dock fick se Anton Johansson göra en strålande insats.

– Han var hur bra som helst, tyckte Tyringetränaren.

Underläge i första pausen men på bara 55 sekunder i början av den andra perioden vände Tyringe på målsiffrorna.

Först kvitterade backen Mattias Eriksson och ett byte senare satte Kevin Ericson ledningsmålet för gästerna till 1–2 assisterad av Belmin Mesanovic och Oliver Celec.

– Sedan har vi lite oflyt igen och får ett baklängesmål på en ny stusande puck och dessutom tyckte jag att Nybros tredje mål föregicks av en offside, menade Alfredsson.

I den tredje perioden var det Tyringe som jagade kvittering men denna jakt kom av sig efter 13.37.

Då åkte Max Wedjesjö på ett matchstraff sedan han gett igen på en Nybrospelare. En hemmautvisning gav ändå Tyringecoachen chansen att plocka Anton Johansson av isen i slutminuten men det var Linus Olsson som istället kunde sätta avgörande 4–2 för Nybro i tom kasse.

– Men inte okay att vi tar matchstraff i varenda match, ansåg Tyringetränaren.

En tråkig incident kom också när Tyringebacken Melker Karlsson skadade armen så svårt att man befarade ett armbrott.

Annons

– Han är på sjukhus i Kalmar men tyvärr såg det ganska illa ut, förklarade Alfredsson som hade en snabblån ytterligare i sitt söndagslag.

Oskarshamnsforwarden Tobias Fridh, 19, som till och med funnits med i några allsvenska matcher förra säsongen hade kallats in och spelade i kedjan med Emil Backman och Felix Lidgren.

– En ung kille som gör det riktigt bra och förhoppningsvis kan vi använda honom även mot Vimmerby på onsdag, hoppades Tyringecoachen som förutom målvakten Anton Johansson också berömde forwarden Oliver Celec lite extra.

Tomas Gustavsson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons