GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

25-årig kvinna angrep tågvärd

Östra Göinge • Publicerad 26 september 2018 • Uppdaterad 24 november 2021

Det var i mars i fjol som en tågvärd skulle genomföra en kontroll av biljetter.

Tågvärden noterade att dörren till en av tågets toaletter varit låst en längre tid och knackade på. Så småningom kom 25-åringen ut och erkände att hon inte hade biljett och att hon var beredd att ta böterna.

Tågvärden gick till tjänstekupén för att skriva bötesavin och framme vid kupén sa tågvärden till 25-åringen att hon inte fick komma in i kupén utan skulle vänta utanför.

25-åringen vägrade och stod kvar i dörren trots flera uppmaningar att lämna. Tågvärden försökte då lyfta bort 25-åringen, som svingade med armarna och båda föll till golvet, där bråket fortsatte. 25-åringen tog ett kraftigt tag om tågvärdens hår och sparkade henne på benen.

Andra passagerare ingrep och förde bort 25-åringen samtidigt som de hjälpte henne att samla ihop hennes saker, som låg utspridda.

Plötsligt vände sig 25-åringen om och sprang fram till tågvärden och slog henne i ansiktet så att tågvärdens glasögon krossades och blodvite uppstod.

25-åringen har berättat att hon var alkoholpåverkad och kände sig upprörd och ledsen vid tillfället. 25-åringen hävdar nödvärn, men enligt Kristianstads tingsrätt har det inte förelegat någon nödsituation, speciellt inte när 25-åringen vände sig om och sprang mot tågvärden och slog henne i ansiktet.

Den 25-åriga kvinnan döms till villkorlig dom med 50 timmars samhällstjänst. Hon ska också betala 6 000 kronor i skadestånd till tågvärden.

Peter PaulssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.