Annons

Alfredsson vill ha is i magen

Sport – Även om det är de förväntade topplagen vi möter kan vi ju inte bara satsa på försvarsspel!
Sport • Publicerad 26 september 2018 • Uppdaterad 13 december 2021
Henrik Alfredsson hoppas att han kan mana fram ännu en Tyringeväxel ikväll mot Vimmerby.
Foto: STEFAN SANDSTRÖM/ARKIV
Henrik Alfredsson hoppas att han kan mana fram ännu en Tyringeväxel ikväll mot Vimmerby. Foto: STEFAN SANDSTRÖM/ARKIV

– Även om det är de förväntade topplagen vi möter kan vi ju inte bara satsa på försvarsspel!

Det menar Tyringecoachen Henrik Alfredsson vars mycket tuffa inledningsprogram i Hockeyettan fortsätter ikväll när Vimmerby kommer till Tyrs Hov.

Annons

– Det kommer ju andra typer av matcher senare och då behöver vi ha spelat anfallshockey också, säger Tyringecoachen om det faktum att hans lag i de tre inledande matcherna då och då öppnat upp sig (alltför) mycket.

– Samtidigt har vi haft goda stunder och tagit steg framåt också även om dessa inte räckt till för en hel match.

Skador, sjukdomar och avstängningar har också kantat inledningen av serien.

– Vilket gör att det är svårare att trimma in detaljer i laget när spelare måste agera i andra positioner än vad som varit tänkt.

Vimmerby kommer till Tyrs Hov med en 6–0-seger senast mot Mörrum i bagaget.

– Har sett laget på video och det är ett lag med fart och fläkt men vi får försöka hitta de detaljer som man är svagare på, anser Henrik Alfredsson.

I Vimmerby finns också förre Tyringebacken Ludvig Jardeskog som dock missade de två inledande matcherna på grund av skador och gjorde comeback senast mot Mörrum.

Även Tyringe har haft en svajig inledning på veckan med målvakten Joakim Strandberg fortfarande sjuk, backen Melker Karlsson långtidsskadad och med Emil Backman och Belmin Mesanovic febersjuka.

– Vilket gör att vi får se om någon av de sjuka kan vara med mot Vimmerby, säger Alfredsson som kommer att ha kvar Oskarshamnslånet Tobias Fridh ikväll medan Tingsrydsforwarden Lukas Fransson är ett mera osäkert kort.

– Det kan bli aktuell även med andra lån men inget är klart.

Tomas Gustavsson
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons