GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Fiberutbyggnad ska påbörjas till våren

Östra Göinge • Publicerad 26 september 2018 • Uppdaterad 24 november 2021

Ingrid Persson är en av de drivande krafterna lokalt för fiber på landsbygden i de norra delarna av Östra Göinge. Hon företräder Östanå-Glimåkra fiberförening, som tillsammans med fiberföreningarna Högsma-Gummarp, Arpnet (Boalt) och Dönaberga-Hylta bjudit in IP-Onlys till Östra Göinge.

Och efter mötet var det positiva tongångar.

Enligt IP-Onlys representanter har bolaget haft vissa utmaningar, men nu rullar fiberutbyggnaden igen. ”Under hösten och vintern kommer IP-Only att samförlägga fiberkabel med Eon. Detta är en del av den grundläggande staminfrastrukturen för att fibrera Östra Göinge. Samtidigt pågår just nu den del av fiberutbyggnaden som gäller den detaljprojektering som krävs för att påbörja områdesnätet. Detaljprojekteringen och upphandlingen av entreprenörer beräknas vara klar i mars 2019,” meddelar företaget i en skrivelse.

– Med facit i hand ser vi att vi var för optimistiska vad gäller möjligheterna till en bred och snabb fiberutbyggnad på landsbygden. Det handlar om tillgång till entreprenörer med kunskap, tillståndshantering och tusentals markavtal som måste på plats på väldigt kort tid. Förutsättningarna är helt enkelt svårare, säger Fredrik Karlsson, chef för IP-Onlys fiberutbyggnad.

Peter PaulssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.