Annons

Får stöd för andra gången

Osby • Publicerad 27 september 2018 • Uppdaterad 13 december 2021
Gun-Britt Bergström Lindell har fått litteraturstöd för sin senaste bok Mysteriet med den gamla kartongfabriken, som utspelar sig i Osby. 			                     FOTO: SUSANNE GÄRE
Gun-Britt Bergström Lindell har fått litteraturstöd för sin senaste bok Mysteriet med den gamla kartongfabriken, som utspelar sig i Osby. FOTO: SUSANNE GÄRE

Årets litteraturstöd har hon fått för sin senaste bok Mysteriet med den gamla kartongfabriken. Den utspelar sig i Osby och är en viktig bok för igenkänning av barn med dyslexi.

Huvudkaraktären Jim ska börja i Parkskolan till hösten och brottas med sin dyslexi.

Annons

När kusinen Tanya kommer på besök försöker Jim dölja sina problem.

De bägge kusinerna tycker inte särskilt mycket om varandra men i takt med att äventyren tilltar tvingas de hålla ihop och svetsas samman.

Gun-Britt Bergström Lindell bor i Osby sedan 2012. Hon var tidigare journalist, först som fast anställd på veckotidningen Allers och efter det som frilans.

Nu jobbar hon som författare på heltid och går även en del skrivkurser. För närvarande följer hon en distanskurs som skrivpedagog som ges i Skurup.

– Den går ut på berättande, hur man bygger upp en historia, säger Gun-Britt Bergström Lindell. Jag har besökt en del skolor och gjort berättelser tillsammans med barnen. Det är kul med ungar. De är så engagerade och ställer knepiga frågor.

Intresset för att skriva barnböcker började med en kurs om att skriva barnlitteratur på Linnéuniversitetet i Växjö.

Efter det har intresset hållit i sig. 2017 publicerades hennes första bok – Russintårtan på tjuvjakt. De pengar som hon fick i litteraturstöd för den har använts till utgivningen av årets bok.

Nu håller Gun-Britt Bergström Lindell på med en uppföljning till Russintårtan och hon har även ett annat manus klart till en barnbok.

– Men jag är inte riktigt nöjd med manuset så jag ska skriva om det.

Syftet med litteraturstödet är att främja mångfald, kvalitet och fördjupning samt främja spridning och läsning av litteratur.

Susanne GäreSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons