Annons

Hellsing har målet klart för sitt Röke

Sport • Publicerad 27 september 2018 • Uppdaterad 13 december 2021
Pontus Hellsing, till vänster, visade fin form i premiären då han blev tvåmålsskytt i Halmstad. Foto: Stefan Sandström
Pontus Hellsing, till vänster, visade fin form i premiären då han blev tvåmålsskytt i Halmstad. Foto: Stefan Sandström

Röke hade på papperet en svår premiär i den södra innebandyettan borta mot Halmstad. Ett lag som är tippat att ligga i toppen av serien.

Men det skulle visa sig att det var gästerna från Hässleholm som hade det mesta av spelat. De låg på för ett segermål i den tredje perioden men fick inte in bollen. Matchen gick till förlängning där Halmstad stal extrapoängen med att en minut in på denna göra segermålet 6–5.

Annons

Pontus Hellsing, som satte två mål i matchen, var tämligen nöjd för egen del men tyckte att hans lag skulle kammat hem segern.

– Vi skulle tagit tre poäng då vi hade matchen. Tyvärr så var vi sårbara i deras omställningar. Det är något som vi måste lära oss till kommande matcher.

– Men trots allt får man väl säga att en poäng i premiären var bra. Vi visste inte riktigt var vi stod efter de bägge sista träningsmatcherna där vi inte var bra.

Pontus Hellsing kom från Lindesberg till Röke inför förra säsongen. Klubben från Västmanland spelar i tvåan men har även gjort några säsonger i ettan.

– När jag var 16-17 år spelade jag i division 1 för dem. Det året jag lämnade kvalade vi till ettan, berättar Hellsing.

Som hade en hel del erbjudande från klubbar högre upp i närområdet. Men 23-åringen valde i stället att flytta till Skåne i Röke IBK.

– Jag ville testa något nytt och tyckte att när jag skulle göra detta var det lika bra att flytta lite längre bort, säger Hellsing som när han inte spelar innebandy jobbar på Tyringe Skola.

– Jag trivs bra i Röke då det vi är ett skönt gäng.

Röke har inför den här säsongen bytt tränare då Björn Larsson och Jimmy Lagerkvist ersatt Henrik Ehnberg.

Är det någon skillnad på träningarna?

Annons

– Vi satsar mer på fysträningen vilket förhoppningsvis ska ge oss en högre lägstanivå. Annars så tycker jag att det är sig likt med samma grundspel i försvaret.

Röke inledde förra säsongen med fem raka segrar. Trots den fina starten blev det inget allsvenskt kval dit de fyra bästa i serien kvalificerade sig.

– Det är så klart vårt mål i år. Jag tycker det ser bra ut då vi har en bred och bra trupp med några spetsspelare och ledare som kan kliva fram. Vi har även en hel del unga talangfulla spelare. Vi hoppas att ett par av dem utvecklas och kliver fram och blir poänggörare.

På söndag premiärspelar Rökeherrarna hemma i Qpoolen mot Warberg. Ett lag som de besegrade hemma men som de föll mot borta efter sudden.

– Ett lurigt lag som har en del spelare som varit med i SSL. Men det är osäkert om de är med i bortamatcherna, säger Hellsing.

Jan RydénSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons