Stoffe överlägsen i Rally Blekinge

Stoffe Nilsson från Hässleholms Motorklubb fick ordning på sin Subaru till årets sista tävling i Sydsvenska Rallycupens grundserie.
Han vann före Robin Adolfsson som i sin tur kunde fira att tog hem hela serien.

Asarums och Olofströms motorklubbar delade gemensamt på arrangemanget i årets Rally Blekinge som var den sjunde och sista i SSRC:s grundserie. Nu återstår bara finalen som körs den 6 oktober i Eslöv Motorklubbs regi.
HLMK:s Stoffe Nilsson, med Jesper Johansson som codriver, avgjorde Rally Blekinge på den tredje specialsträckan då han definitivt hängde av Robin Adolfsson från Wäxjö MS i en Mitsubishi.
Det började dock jämnt då det bara skilde åtta sekunder i Nilssons favör efter första sträckan. På den följande så körde Nilsson och Adolfsson helt lika.

Men på den tredje visade Vinslövssonen var skåpet skulle stå med att vara hela 19,4 sekunder före Wäxjöföraren. Stoffe utökade sedan segermarginalen med åtta sekunder på slutsträckan till sammanlagt 42,2 sekunder.
Trea i rallyt var Jonas Åkesson, Karlskrona, i en Toyota. HLMK:s Ingvar Andersson i en Subaru kom åtta i tävlingen.
Vinslövsföraren Jesper Larsson, som tävlar för Kristianstads MK, vann klassen för A-förare, grupp E vilket även Hästveda FRC:s Sebastian Dahl gjorde för C-förare, grupp E.
Det blev dock ingen sammanlagd seger för Stoffe Nilsson i SSRC som blev poänglös i första deltävlingen i Simrishamn och bara fick fem i den tredje som var Midsommardansen i Ljungby.

Vinnare blev nu i stället Robin Danielsson medan HLMK-föraren kom tvåa medan hans klubbkamrat Ingvar Andersson följde på tredjeplatsen. Det var HLMK även på sjundeplatsen genom Mikael Wehlin i sin Subaru.
Jesper Larsson blev totalsegrare i den sammanslagna klassen för A- och B-förare