Annons

Vinslövsdamerna inleder med derby

Sport • Publicerad 27 september 2018 • Uppdaterad 14 december 2021
Vinslövs damlag 2018-19.
Från vänster: Fredrik Nilsson (tränare), Therese Edmundsson, Agnes Martinsson, Isabelle Svensson, Sara Roskvist och Emil Ålhagen (tränare).
Vinslövs damlag 2018-19. Från vänster: Fredrik Nilsson (tränare), Therese Edmundsson, Agnes Martinsson, Isabelle Svensson, Sara Roskvist och Emil Ålhagen (tränare).

VHK-damerna var efter några år i lägre serier nya i tvåan under fjolåret. Det blev en niondeplats vilket betydde att de fick kvala sig kvar. Vilket gick bra då Karlshamn besegrades i två matcher.

Annons

– Vi valde en intern lösning. Emil är väldigt engagerad inom klubben och varit tränare för pojkar 03 och pojkar 06. Han har även varit med på beachhandbollen. Vi räknar med att han med sina idéer kan spetsa till vårt anfallsspel.

– Både målvakten Sara Roskvist och Therese Edmundsson spelar vidare hos oss.

Vilket lag tror du vinner serien?

– Det brukar vara väldigt tajt och målsnålt mellan oss och Lågan. I fjol vann de här medan vi vann returen i Hörby, minns Fredrik Nilsson som hoppas att Vinslövsborna sluter upp i kväll i Furutorpshallen och stöttar sitt lag.

Jan RydénSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons