Annons

Optimism i HHF inför premiären i division 3

Sport • Publicerad 28 september 2018 • Uppdaterad 13 december 2021
HHF-tränarna Stefan Andersson och Andreas Eriksson med nyförvärven för den stundande  säsongen Jesper Krantz och Christoffer Persson mellan sig. FOTO: JAN RYDÉN
HHF-tränarna Stefan Andersson och Andreas Eriksson med nyförvärven för den stundande säsongen Jesper Krantz och Christoffer Persson mellan sig. FOTO: JAN RYDÉN

HHF fruktade ett tag att de skulle bli placerade i Smålandsserien vilket inneburit långa resor till bland annat Eksjö och Mönsterås. De kunde andas ut då beskedet kom att de ska spela i Skåneserien där avstånden till matcherna är betydligt kortare.

– Vi skrev till seriemakarna att vi önskade hamna i den sydligaste trean, säger Eriksson som är glad för att det blev så.

Annons

HHF har två nya spelare den här säsongen. Det är Christoffer Persson och Jesper Krantz som båda i fjol spelade med Karlshamn.

– De bor båda i Kristianstad där de tidigare spelat med Näsby, berättar Andreas Eriksson.

– Dessutom hoppas jag att Emil Jensen, som även han spelat i Karlshamn, kan bli aktuell. Vi har även kontakt med några före detta spelare i Bjärnum.

Däremot verkar det vara slutspelat för Daniel Flygare som under fjolårssäsongen blev korsbandsskadad.

– Han lär inte komma tillbaka då han har familj och även studerar.

Något som HHF-tränare hoppas mycket på är klubbens samarbetet med Vinslöv juniorlag.

– Deras spelare är här och tränar med oss någon gång i veckan, säger Andreas Eriksson som naturligtvis hoppas att någon av dem kan spela med HHF.

Eriksson och hans mannar har en försiktig målsättning som nykomlingar i serien.

– Vi vill klara oss kvar och kunna bjuda på bra handboll. Då jag inte har någon större kunskap om lagen i serien så ska vi sätta oss ner vid juletid och se om vi får revidera vår målsättning, säger HHF-tränaren.

– Som favoritlag i serien utnämner jag Eslöv och Näsby.

Jan RydénSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons