GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Skånemejerier höjer priset på mjölk

Sverige På grund av sommarens omfattande torka så stiger priserna på mjök, meddelar Skånemejerier i ett pressmeddelande.
Publicerad 28 september 2018 • Uppdaterad 14 december 2021
Foto: TT
Foto: TT

Skånemejeriers styrelse har beslutat att ge ökade bidrag till sina mjölkproducenter. Totalt rör det sig om 33 öre per kilo mjölk över marknadsledaren för leveranser mellan första oktober och 31 mars 2019.

De extra pengarna ska kompensera för skador och kostnadsökningar som orsakades av sommarens torka.

Insatsen kommer även att märkas på hyllorna i mataffären. Enligt Skånemejeriers egna beräkningar så väntas literpriset stiga med mellan 50 öre och en krona under den kommande hösten och vintern.

Oscar Schau
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.