Dramatisk seger för Redhawks

Sport Det krävdes straffar för att skilja de båda lagen åt när Malmö Redhawks tog emot Djurgården under lördagen. Men till slut kunde Malmö avgöra genom en snygg dribblingsstraff av Konstantin Komarek och en skön seger, 4-3, var ett faktum.
Sport • Publicerad 29 september 2018 • Uppdaterad 13 december 2021
Malmö Redhawks Niklas Arell  under lördagens ishockeymatch i SHL mellan Malmö Redhawks och Djurgårdens IF i Malmö Arena.
Malmö Redhawks Niklas Arell under lördagens ishockeymatch i SHL mellan Malmö Redhawks och Djurgårdens IF i Malmö Arena. Foto: Andreas Hillergren / TT

- Jag har lite varianter och det här var en av dem, log han, nöjd med segern, men inte rakt igenom med matchen. På ett sätt är sådana här matcher kul att spela, men man vill helst ha lite bättre kontroll än så här, säger Konstantin Komarek.

Inledande perioden var minst sagt händelserik, med fyra mål där Djurgården inledde målskyttet, men Malmö kom ikapp gång på gång. Andra perioden präglades av långa spelsekvenser utan många avblåsningar och böljande spel, men perioden slutade mållös,

I tredje perioden tände det till ordentligt när Malmös Marcus Sylvegård och Jacob Josefson i Djurgården rök ihop. Det renderade Marcus Sylvegård två plus fem minuter och matchstraff, medan Jacob Josefson bestraffades med två plus två utvisningsminuter.

Innan femminutersutvisningen var över åkte också Niklas Arell in i utvisningsbåset två minuter för holding. Men Malmö lyckades hålla uppe sitt boxplay och direkt när Niklas Arell kom ut på isen igen kunde han göra 3-2 och ge Malmö ledningen för första gången i matchen. Det dröjde emellertid bara 43 sekunder innan Djurgården kvitterade genom Daniel Brodin och 3-3 stod sig efter tredje perioden.

Efter en mållös förlängning återstod sedan straffarna där suveräne Malmömålvakten Oscar Alsenfelt räddade första straffen medan Konstantin Komarek satte sin. Den andra straffomgången inledde av en kraftigt utbuad Jakob Lilja, som sköt utanför medan Malmös Emil Sylvegård satte sin straff säkert i mål.

- Jag är grymt nöjd med två poäng men vi gör ingen bra start, vi gör vår klart sämsta start på väldigt länge, men efter första perioden blev det bättre och jag är nöjd med sista 30, summerade Malmötränaren Peter Andersson.