Annons

59:anförluster på bortabanor

Sport • Publicerad 30 september 2018 • Uppdaterad 25 november 2021

Helgen innebar resa till Norrköping och Nässjö för Hässleholms bowlingstolthet BK 59:an.

Det blev visserligen dubbla förluster men motståndet var onekligen tufft. Team Clan var i våras SM-tvåa medan Kaskad kom femma i elitserien.

Annons

I Norrköping inledde Kaskad med att vinna första serien med 4–1. Men 59:an svarade med att vinna den andra serien med samma siffror och plötsligt var det 5–5.

– Där presterade vi helgens bästa spel, menar Sjöberg.

Vars lag sedan inte hade mer att hämta utan Kaskad kunde med två gånger 5–0 och gå fram till seger med 15–5.

– I de bägge sista serierna var vi helt borta, erkänner Roger sjöberg vars 59:an drog vidare söderut för att möta Team Clan i Nässjö.

Där blev det ännu tuffare motstånd då Team Clan vann de bägge första serierna med 4–1, den tredje med 5–1 samt slutserien med 3–2 vilket blev slutsiffrorna 16–4.

– Men vi gjorde det ganska bra i de bägge första serierna där vi inte fick de två-tre sista käglorna med oss.

Mot Team Clan gjorde unge Eliaz Olsson elitseriedebut. Han gjorde det riktigt bra med att bli tredje bäste 59:an-spelare i matchen med 813 poäng.

– Eliaz är ett riktigt framtidslöfte som vi kommer att få mycket glädje av. Han gjorde det riktigt bra i sin första match i elitserien, berömmer Roger Sjöberg.

Vars lag nu har uppehåll till den 20 oktober då de möter Team Alingsås hemma i Turbanhallen.

Bästa slagningar i 59:an mot Kaskad hade Kristoffer Persson med 881 före Mikael Andersson på 855 och Anton Borg med 851.

Mot Team Clan var Daniel Nilsson bäst med 895 medan Kristoffer Nilsson slog 824.

Jan RydénSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons