Bäddat för thriller på Osby IP

Sport • Publicerad 30 september 2018 • Uppdaterad 14 december 2021
Edem Hetcheli lämnar IFK Osby för Örkelljunga.
Edem Hetcheli lämnar IFK Osby för Örkelljunga. Foto: Stefan Sandström

Osby startade matchen i Hovmantorp på bästa sätt och tog rättvist ledningen då Otto Nilsson hittade rätt med ett skarpt avslut. Det var även bud på flera bortamål men istället kvitterade Hovmantorp på sin första chans och 1–1 stod sig till paus.

Andra halvlek blev en målorgie där anfallsspel prioriterades före försvar. Osby tog åter ledningen då Edem Hetcheli förvaltade ett friläge på bästa sätt. Bara några minuter senare följde Vilgot Clauss upp med 1–3 på en stolpretur och läget såg väldigt bra ut för kamraterna från Osby.

– Vi gör en riktigt bra första timme av matchen med flera snygga spelmål, berättade Mattias Nilsson.

Historien med tappade ledningar mot slutet av matcher skulle tyvärr upprepa sig ännu en gång då Hovmantorp började spela långa bollar in mot Osbys straffområde.

Med styrka i luften och målhunger lyckades hemmagänget vända på steken och vinna med 4–3. Segermålet kom på en hörna med fem minuter kvar. Trots en bra insats fick IFK Osby vända hem utan några poäng i bagaget.

– Vi blir ängsliga samtidigt som de satsar allt på ett kort och lyckas, redogjorde Nilsson besviket.

Lördagens resultat ger en oerhört spännande slutomgång där Osby och Nybro står på samma poäng.

Sista omgången blir en rysare där det lag som lyckas bäst får kvala sig kvar. För IFK Osbys del väntar tabellsexan Karlskrona UF hemma på Osby IP på söndag.

– Det är nya tag som gäller. Bägge lagen har samma läge inför avslutningen men jag tror stenhårt på att vi klarar det, avslutar Mattias Nilsson.