Annons

Försmädligt premiärfall för Röke

Sport • Publicerad 30 september 2018 • Uppdaterad 13 december 2021
Michaela Frogner. ARKIVBILD
Michaela Frogner. ARKIVBILD

Känslorna var blandade efter Rökes historiska premiär i allsvenskan.

Dels en stor belåtenhet över den spelmässiga insatsen.

Annons

– Fysiskt är vi där, vi orkar hela vägen trots att Lindome sätter upp ett högt tempo från början och vi skapar hela tiden målchanser – en bra premiär. Vi visar att vi har i allsvenskan att göra, konstaterar Rickard Träff.

Dels missnöjet med att lämna Almåshallen tomhänt.

– Lite segt, medger Röketränaren.

Lindome var starkast i matchupptakten och gick fram till 2–0.

– Vi var inte med de första sju-åtta minuterna men sedan kommer vi in i det mer och mer och håller dem utanför.

Efter 12,45 fick Röke in reduceringen genom Anna Gunarsson.

Röke fick en fin start på andra perioden där Cajsa Engdahl, assisterad av Ebba Zätterberg, kvitterade till 2–2 efter två minuter i spel i numerärt överläge.

Röke tog ledningen efter en snabb spelvändning där Anna Gunnarsson hittade Michaela Frogner som satte upp trean i nättaket.

– Vi gör en riktigt bra andraperiod, tycker Rickard Träff.

Den tredje perioden startade i samma stil. En frislagsvariant där Frida Gustafsson serverade Klara Jansson gav utökad ledning för Röke.

Annons

Men två bollars överläge skulle inte räcka den här eftermiddagen.

Lindome kom igen och med tre mål vände hemmalaget matchen. Kajsa Högemark satte 5–4 efter 15,34. Röke hade visserligen öppet mål och kvitteringsläge men det ville sig inte.

Rickard Träff plockar med sig mycket positivt från premiären men pekar också på något som hans Rökedamer måste slipa på:

– När man kommer upp en division måste man spela moget och jag tycker att vi är lite för naiva i vissa lägen. Det är en lärdom att ta, vi måste vara mer noggranna annars riskerar vi att bli straffade.

Marika HöghällSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons