Annons

Kraftringen vill köpa Skånska Energi

Skåne På tisdagen meddelade Kraftringen att de bjuder 80 kronor per aktie i Skånska Energi. Ambitionen är att integrera verksamheten i sin egen.
Publicerad 2 oktober 2018 • Uppdaterad 14 december 2021
Foto: TT
Foto: TT

Kraftringens totala erbjudande, beräknat på samtliga aktier, uppgår till drygt 662 miljoner kronor.

- Skånska Energi och Kraftringen är båda verksamma i energibranschen och är grannar med mer än en hundraårig historia. Tillsammans får vi ännu större möjlighet att spela en ledande roll i energiomställningen, skriver Kraftringen i ett pressmeddelande.

Annons

Sammanslagningen av de två verksamheterna väntas inte få några större negativa konsekvenser för Skånska Energis anställda.

- Kraftringens ambition är att på sikt integrera de båda verksamheterna, vilket innebär förändringar i organisationen. Vi ser emellertid ingen risk för att detta skulle få negativa effekter för Skånska Energis medarbetare.

En dryg timme senare skickade även Skånska Energi ut ett pressmeddelande där man uppmanade samtliga aktieägare att acceptera Kraftringens erbjudande och att bortse från konkurrenternas bud.

- Styrelsen rekommenderar således aktieägarna att inte acceptera Acsnacs Energis erbjudande om 72 kronor per aktie eller Infranodes erbjudande om 75 kronor per aktie, skriver Skånska Energi.

Oscar Schau
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons