Annons

Östra Göinge lyfter på ranking – företagsklimatet bättre och bättre

ÖSTRA GÖINGE Målet var topp 100. Det klarade Östra Göinge – med råge. Kommunen susar upp till 65:e plats på Svenskt Näringslivs ranking baserad på företagsklimatet.
Östra Göinge • Publicerad 2 oktober 2018 • Uppdaterad 25 november 2021

– Riktigt kul. Ett bra kvitto på att arbetet vi har lagt ner under lång tid ger resultat, säger kommunalrådet Patric Åberg (M).

2012 var Östra Göinge nere på 246:e plats av landets 290 kommuner. Men de senaste åren har företagsklimatet blivit allt bättre i kommunen, enligt Svenskt Näringslivs mätningar. 158:e plats 2015, 115:e plats 2016 och 107:e plats 2017 – och målet att ta sig in på topp 100 nåddes i år. 42 platser upp innebär en 65:e plats för Östra Göinge.

Annons

Nu gäller det att försöka dra nytta av rankinglyftet, påpekar Åberg.

– Det viktiga är att vi marknadsför det här och är tydliga utåt med att vi hela tiden jobbar för att företagen ska känna att det blir bättre och bättre.

– Förhoppningen är ju att detta leder till att våra företag fortsätter satsa här och att fler företag flyttar hit och nya företag etablerar sig i kommunen. Det är målet, vi behöver fler företag. Företagare ska känna att ”det är ju här jag vill ha mitt företag”.

Samtidigt som han kallar lyftet ”fantastiskt” poängterar Åberg att det gäller att inte slå sig till ro.

– Nej, vi ska bli ännu bättre, vi får inte luta oss tillbaka.

Peter PaulssonSkicka e-post
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons