GDPR Illustration

Ta del av våra användarvillkor

Med dataskyddsförordningen GDPR (General Data Protection Regulation) har vi uppdaterat våra användarvillkor så att det framgår vilka uppgifter vi samlar in från dig – och vad vi använder dem till. När du besöker våra webbplatser och appar samlar vi in uppgifter från dig för att förbättra din användarupplevelse. Det inkluderar även vilka annonser vi visar för dig.

Överklagar friande rattfylledom

HÄSSLEHOLM Åklagaren väljer att överklaga den friande dom som Hässleholms tingsrätt meddelade i fallet med en drygt 40-årig man från kommunen som kört påverkad under våren 2017.
Hässleholm • Publicerad 2 oktober 2018 • Uppdaterad 24 november 2021

Åklagaren väljer att överklaga den friande dom som Hässleholms tingsrätt meddelade i fallet med en drygt 40-årig man från kommunen som kört påverkad under våren 2017.

I tingsrätten förklarade mannen att han åt mediciner som vid kombination med varandra kunde ge utslag för amfetamin. Detta enligt information som han fått av sin läkare. Han ville dock inte redogöra för vilka mediciner det handlade om.

Enligt tingsrättens bedömning var det inte ställt utom rimligt tvivel att det kunnat gå till så som mannen påstått, och eftersom bevisbördan låg på åklagaren så friades mannen.

I överklagan till hovrätten hävdar kammaråklagare Helena Fredriksson att Rättsmedicinalverkets analyser visat att det är amfetamin som tagits, och att det inte handlar om något annat. Hennes förslag på straffpåföljd för rattfylleri och ringa narkotikabrott är 50 dagsböter à 700 kronor.

Ytterligare utredning av fallet har genomförts efter tingsrättens dom, och åklagaren begär anstånd med att få lämna in den nytillkomna bevisningen fram till den 10 oktober.

Så här jobbar Norra Skåne med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.