Annons

Över hundra nya jobb på kanelbullens dag

Sverige En ny studie visar att över hundra jobb skapas på kandelbullens dag, en dag som dessutom har en god inverkan på den svenska ekonomin.
Publicerad 3 oktober 2018 • Uppdaterad 13 december 2021
Foto: TT
Foto: TT

Den fjärde oktober, alltså på torsdag, infaller kanelbullens dag. Något den gjort varje år sedan dagen instiftades år 1999.

Förutom att vara en dag för alla bullälskare ute i landet, så betyder firandet av bullen även en del för den svenska arbetsmarknaden.

Annons

Detta har Dr Gunnar Lindberg på analysföretaget Oxford Research kommit fram till.

Efter att ha räknat på priset för råvarorna för att baka en bulle industriellt och hemma, påslag hos caféer, samt transporter för de bullar som säljs ute och konsumeras på arbetsplatser under kanelbullens dag så konstaterar han att över hundra jobb skapats när mjölmolnet har lagt sig.

Totalt rör det sig om 123 jobb i Sverige och en effekt på uppemot 175 miljoner kronor på landets ekonomi.

I ett pressmeddelande gör han dock tydligt att han inte tagit med de negativa effekter som uppstår på miljön då vi konsumerar varor och tjänster i beräkningen.

Oscar Schau
Så här jobbar Norra Skåne med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons